Головне

Алгоритм супроводження застрахованого іноземця під час Євро-2012 в Україні відсутній - спеціаліст

26.09.2011 18:59 188 0

У період проведення Євро-2012 в Україні очікується, за попередніми підрахунками, до 1,4 млн іноземних туристів з країн-учасниць чемпіонату, але алгоритм супроводження застрахованого іноземця під час проведення цього турніру на території України досі відсутній.

Таку думку висловив голова правління страхової компанії "БРОКБІЗНЕС" (Київ) Вадим Загребной.

"Для надання медичної допомоги туристам задіють лікувальні заклади, що знаходяться у райцентрах. Їх співробітники практично не зіштовхувалися з медичним страхуванням і навряд чи говорять англійською мовою, не кажучи вже про інші іноземні мови. Питання: до кого звертатися туристу, який не володіє українською чи російською мовою, - сьогодні залишається без відповіді", - коментує Загребной.

Він додає, що, звісно, туристи з Західної Європи будуть застраховані, але у своїх страхових компаніях. Ці іноземні страхові компанії мають партнерські стосунки з асистансом по Україні.

"Але невідомо, на якому рівні відпрацьована організація медичних послуг їх асистансом, особливо у регіонах. Адже у районних лікарнях, напевно, не часто зіштовхувалися з полісами добровільного медичного страхування", - зауважує спеціаліст.

Одним з варіантів виходу з ситуації, що склалася, на думку експерта, може бути розробка чіткого алгоритму супроводження застрахованого іноземця під час проведення Євро-2012 на території України і створення єдиного Call-центру.

"Консультанти цього Call-центру повинні говорити англійською мовою. Завданням же операторів Call-центру буде координація надання медичної допомоги туристу, ідентифікація застрахованого по полісу, установка контакту зі страховиком і отримання гарантії оплати послуг, наданих вітчизняними медичними закладами. Номер телефону Call-центру можна видавати гостям, наприклад, під час перетину кордону", - пояснює Загребной.

За словами експерта, слід враховувати, що не всі туристи будуть застраховані. Це стосується, в першу чергу, гостей з Росії.

"Надати безкоштовно медичну допомогу іноземцям, у яких виникли проблеми зі здоров'ям, українські медичні заклади не зможуть", - акцентує він.

Тому страхова компанія "БРОКБІЗНЕС" планує надіслати письмове звернення до Ради Ліги страхових організацій України щодо створення робочої групи для вироблення зваженого та грамотного рішення з цього питання, резюмує голова правління компанії, пише ukrinform.ua.

Коментарі ()