Головне

Бубка: "Досвід Сочі-2014 допоможе Україні в боротьбі за Ігри 2022 року"

19.09.2011 15:19 332 0

Досвід Росії у проведенні Олімпіади в Сочі допоможе Україні в боротьбі за Ігри 2022 року.

Про це заявив президент Олімпійського комітету України Сергій Бубка після підписання меморандуму про співпрацю з ОКР.

"Обмін досвідом та співпраця завжди сприяють розвитку спорту та підняття авторитету олімпійського руху в наших країнах. Дуже важливий для нас і той досвід, який є у Росії з Сочі-2014, оскільки Україна націлена на боротьбу за зимову Олімпіаду 2022 року. Крім того, ми працюємо над зміцненням нашого антидопінгового центру, а Росія займає в цій сфері лідируючі позиції", - сказав він.

"Ясно також, що потрібно підвищувати наш тренерський потенціал, рівень наших фахівців - тут ми розраховуємо на підтримку і розуміння. Ну і звичайно, значення має питання інфраструктури і баз. Для спортсменів це дуже важливо. І ми трошки відстали в цьому питанні. Ось над чим будемо працювати. Що стосується масових олімпійських проектів, за останні роки у нас накопичений великий досвід у цій сфері, яким ми готові поділитися, відкрити свої ноу-хау по залученню молоді і дітей", - продовжив Бубка.

Також президент НОКу розповів про плани України на Олімпіаду в Лондоні. 

"Які плани України в Лондоні? Звичайно, у нас є тут певні напрацювання. Але точно сьогодні сказати щось дуже важко. На даний момент НОК України має в своєму розпорядженні 101 олімпійську ліцензію категорії А. Ми плануємо завоювати в районі 230 таких ліцензій, щоб послати на Ігри команду чисельністю 220-230 спортсменів. А про результати сьогодні, повторюся, говорити дуже складно", - запевнив він.

"Я не прихильник політики психологічного тиску на спортсменів. Ніколи не зустрічав членів олімпійської команди, які б їхали на Ігри з настроєм програти. Тому завжди підходив з розумінням, дуже толерантно, оскільки психологічний тиск у цьому випадку може принести ускладнення. Всі свої завдання знають. Зрозуміло, ми десь рахуємо, але дуже стримано", - наводить слова Бубки "Спорт-экспресс".

Коментарі ()