Головне

УЄФА турбує безпека стадіонів Євро-2012

09.09.2011 18:28 172 0

Одним з основних питань підготовки України та Польщі до проведення Євро-2012 є організація безпеки на стадіонах.

На цьому 8 вересня у Відні під час щорічної спільної конференції УЄФА та Євросоюзу наголосив директор департаменту УЄФА зі стадіонів та безпеки Марк Тіммер, інформує Associated Press.

За словами представника керівного органу європейського футболу, в УЄФА ретельно стежать за ходом виконання будівельних робіт на приймаючих стадіонах Євро-2012 щодо дотримання ними найвищих стандартів безпеки.

"На кожному без виключення об'єкті на наше прохання було зроблено чимало змін. Звичайно, безпека стадіонів все ще викликає серйозне занепокоєння. До фактичного введення стадіону в експлуатацію не можна передбачити, що може статися", - наголосив Тіммер.

Він також розповів, що представники УЄФА провели чимало зустрічей із організаторами турніру в обох приймаючих країнах. Зокрема, Марк Тіммер нагадав, що у вересні 2010 року після введення в експлуатацію арени в Познані УЄФА виявив на об'єкті чимало недоліків.

"На жаль, в Познані не все було зроблено правильно, про що ми заявили після того, як стадіон було відкрито. Це був безлад. На них довелося чинити чималий тиск, для того, щоб виправити ситуацію", - зауважив керівник департаменту УЄФА.

В свою чергу віце-президент Комітету у справах уболівальників Жо Ванхеке відзначив, що міська влада в різних країнах Європи закриває очі на питання безпеки глядачів на футбольних аренах.

"Дуже багато людей підписують дозвіл на експлуатацію стадіонів, навіть не відвідавши їх. Вони думають: якщо я не підпишу це, можливо, мій клуб не зможе взяти участь в Лізі Європи УЄФА або в Лізі чемпіонів. Вони не хочуть негативного розголосу", - цитує Ванхеке 2012ua.net.

Коментарі ()