Головне

Колесніков відкрив базу "Сонячний"

07.09.2011 20:10 183 0

7 вересня 2011 року, Віце-премєр-міністр України - Міністр інфраструктури Борис Колесніков відкрив навчально-тренувальний центр футбольних команд-учасниць чемпіонату Європи з футболу 2012 року "Сонячний" у Харкові.

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури.

Тренувальна база для футбольних команд фіналу Євро-2012 збудована Південною залізницею на території дитячого лікувально-оздоровчого центру магістралі "Сонячний".

Заклад має стадіон, дві трибуни (західну та східну) на 4 тис. 924 глядацьких місця, підтрибунні приміщення та відповідну інфраструктуру для забезпечення функціонування стадіону (прожекторні щогли. База оснащена системою водо- та електропостачання тощо), а також має сучасний комплекс для розміщення та проживання футболістів під час проведення турніру.

Футбольне поле з розмірами 105 х 68 м обладнане системою автоматичного поливу.

Для розміщення футбольної команди побудовано й оснащено усім необхідним готель на 21 номер: 18 двомісних та 3 класу "люкс". Між готелем та стадіоном побудована автостоянка на 300 автомобілів.

"Під час проведення Чемпіонату Європи на базі "Сонячний" буде жити одна з найкращих збірних футбольних команд у світі, яка вже зарезервувала базу "Сонячний" в якості свого генерального центру на час Євро-2012", - повідомив Віце-премєр-міністр України.

Крім того, після реконструкції використовуватимуться власне й корпуси дитячого лікувально-оздоровчого центру "Сонячний" (у п'ятому корпусі - 48 двомісних номерів; у четвертому - 32 двомісних та 4 одномісних, у медичному корпусі - 10 одномісних та 2 двомісні номери) - тут також зможуть проживати члени футбольної команди, пише 2012ua.net.

Коментарі ()