Головне

На "Олімпійському" почали стелити газон

07.09.2011 16:12 180 0

У середу, 7 вересня 2011 року, на "Олімпійському" почали вкладати натуральний газон.

Майже 800 рулонів з натуральним трав'яним покриттям загальною площею 8395 м2 привезли на стадіон зі Словаччини у 10 холодильних камерах. Вага кожного рулону площею 10м2 - 800 кг, пише сайт арени.

Щоб виростити поле для "Олімпійського" знадобилося більше 2 років, а от розстелять його менш ніж за 2 тижні. За день планується вкладати від 1200 до 1500 м.кв натурального покриття.

За словами фахівців, для вкорінення газону знадобиться близько двох тижнів, після чого поле буде готове для проведення на ньому футбольних матчів.

На час проведення на НСК "Олімпійський" концертів та інших культурно-розважальних заходів поле буде накриватись спеціальним покриттям з світлопрозорого дихаючого пластику, здатним зберегти трав'яний газон до 7 днів без порушення його життєдіяльності.

Аналогічне покриття успішно використовується на іподромі "Челтнем", м. Челтнем, Великобританія; на стадіоні "Донбас Арена", м. Донецьк, Україна; у Легкоатлетичному Парку "Дарем", м. Дарем, шт. Північна Кароліна, США; у Дубай Спортс Сіті, Дубаї, ОАЕ; на стадіоні "Нельсон Мандела Бей", м. Порт Елізабет, ПАР; на стадіоні "Кейп Таун", м. Кейптаун, ПАР; на стадіоні "Індепенденс", м. Віндхоек, Намібія.

Коментарі ()