Головне

Американські експерти пропонують Харкову впровадити до Євро уніфіковану систему безпеки

20.08.2011 17:24 225 0

Американські експерти готові допомогти харків'янам впровадити до Євро-2012 уніфіковану систему реагування на надзвичайні події, яку в США створили після трагедії 11 вересня.

Про це заявила експерт з питань забезпечення безпеки масових заходів, засновник і президент лобістської компанії "Government Technology & Services Coalition" Кристина Танасічук під час зустрічі з начальником ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолієм Педешком.

"Ця система може бути використана в будь-якій ситуації: пожежа, льодова кірка на дорогах, теракт. Тобто вона досить гнучка і її можна пристосувати до будь-якої надзвичайної ситуації", - розповіла американський експерт.

В ході зустрічі в Харківській облдержадміністраці, де було порушено питання безпеки під час проведення масових заходів, зокрема фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, Кристина Танасічук поділилась досвідом:

"Одним із найголовніших уроків, який отримали США, є необхідність комунікації між усіма службами. Робота координаційного штабу потрібна не тільки, щоб працювали голови відповідних служб, а щоб координація відбувалась на всіх рівнях із залученням всіх необхідних служб".

Танасійчук зазначила також, що і Україна в цілому, і Харків зокрема значно просунулись в підготовці до Євро-2012.

Американський екперт повідомила, що пропонована система передбачає єдину термінологію, єдиний підхід всіх служб для реагування на надзвичайних ситуацій.

"Ми привезли повністю всю документацію по цій системі. Якщо Харків зацікавиться, то ми готові провести майстер-класи із її впровадження", - цитує Танасійчук ukrinform.ua.

Коментарі ()