Головне

Будівництво львівської євроарени йде за графіком - будівельники

19.08.2011 19:33 234 0

Будівництво нового стадіону до Євро-2012 у Львові триває цілодобово, усі роботи ведуться згідно з графіком і будуть завершені до середини осені, планується, що 28 жовтня Президент України урочисто відкриє об`єкт.

Про це йдеться у заяві генерального директора ДП "Західінфрапроект" Володимира Шадріна, розповсюдженій у зв`язку з повідомленнями в окремих ЗМІ про зриви у спорудженні євроарени.

"Нині готовність львівського стадіону сягає майже 80%. Адміністративно-побутовий корпус готовий до експлуатації на 89%, футбольне поле - на 61% , об`єкти інфраструктури - близько 60%", - зазначив керівник.

За його словами, будівельники прокладають інженерні системи, встановлюють обладнання, продовжують внутрішні оздоблювальні роботи. Щоденно за якістю робіт стежить технічний нагляд Замовника, відділ операційного контролю Генпідрядника та авторський нагляд проектної організації.

"На футбольному полі фахівці повністю влаштували системи дренажів, змонтували на 80% систему поливу і розпочали влаштовувати основу з піску та підігрів. Активно ведеться благоустрій території навколо стадіону: на 92% збудовані пожежні резервуари, облаштовуються під`їзди та відкриті автостоянки, пішохідні доріжки і пожежно-декоративні водоймища", - поінформував Шадрін.

Загалом на роботах залучено понад 1140 чоловік та 86 одиниць техніки.

Зі станом будівництва ознайомилась 18 серпня під час інспекційного візиту експертна комісія УЄФА/МОК з питань стадіонів. Вона провела робочу зустріч з проектною командою львівської євроарени, де було обговорено усі ключові питання і надано фахові технічні консультації. Востаннє експерти УЄФА здійснювали інспекцію львівської арени у травні цього року, пише ukrinform.ua.

Коментарі ()