Головне

Україна та Польща домовились про спрощення візового режиму для футбольних вболівальників

19.08.2011 16:15 270 0

Україна та Польща попередньо домовились про пільговий візовий режим для футбольних уболівальників, що перетинатимуть кордон під час Євро-2012.

Такими стали результати консультацій з консульсько-правових питань на рівні керівників консульських служб зовнішньополітичних відомств України та Республіки Польща, що відбулися у четвер у Києві, повідомляє прес-служба МЗС України.

Польська сторона, зокрема, поінформувала про заплановане спрощення порядку видачі віз для в'їзду українських вболівальників до Польщі. Таким особам оформлюватимуться візи на підставі квитків на футбольні матчі.

Крім того, Польщі було запропоновано розглянути питання скасування консульських зборів за оформлення довготермінових (національних) віз та передано на розгляд проект відповідної двосторонньої угоди.

Польською стороною задекларовано повну підтримку на політичному рівні зусиль України, спрямованих на подальше спрощення візового режиму з ЄС, та відзначено, що проведена в Україні робота у частині виконання відповідного Плану дій позитивно оцінюється Євросоюзом, пише ukrinform.ua.

Коментарі ()