Головне

У Харкові завершують будівництво стадіону бази "Сонячний"

30.07.2011 16:39 265 0

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін 29 липня відвідав з інспекційною поїздкою дитячий оздоровчий центр Південної залізниці "Сонячний", який включено в план підготовки до Євро-2012 в якості тренувального табору для однієї з команд чемпіонату,

Як повідомили у прес-службі ХОДА, на території, прилеглій до табору "Сонячний", практично завершено будівництво сучасного тренувального стадіону на 5 тисяч глядачів. Повністю готова інфраструктура стадіону, і останнє, що необхідно зробити для повної готовності об'єкта - покласти покриття на полі. За словами начальника Південної залізниці Віктора Остапчук, це планується зробити в кінці серпня.

Начальник Південної залізниці відзначив, що з урахуванням вартості газону близько 1 млн. грн. і відомого досвіду інших стадіонів, де покриття виходило з ладу буквально за півроку, в даний час ведуться консультації з фахівцями і пошук відповідного виробника.

Також на території побудований тризірковий мотель на 22 номерів і стоянка на 250 машин і 30 автобусів. Віктор Остапчук повідомив, що на роботи з підготовки тренувальної бази до Євро-2012 витрачено близько 40 млн. грн. за рахунок коштів ПЗ. Ще близько 10 млн. грн. планується витратити на реконструкцію двох корпусів дитячого табору - в цілому близько 80 номерів. В майбутньому також буде побудована п'ятизірковий готель на 82 місця і спорткомплекс.

Говорячи про подальшу долю стадіону після завершення в Україні Євро-2012, начальник Південної залізниці виступив з пропозицією створити на базі табору "Сонячний" спортивну школу для дітей, пише 2012ua.net.

Коментарі ()