Головне

Колесніков: Україна в підготовці до Євро орієнтується на світові стандарти

28.07.2011 21:22 351 0

Україна адаптує на своїх об'єктах до Євро-2012 кращі проектні традиції європейських країн, орієнтовані на потреби і зручність користувачів.

Так вважає віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, який узагальнив підходи до розвитку інфраструктури в рамках реалізації Державної програми підготовки до футбольної першості континенту.

"Важливо, що ми вчасно втрутились у процес планування нових терміналів в аеропортах міст-господарів чемпіонату. Адже проектанти за старою звичкою розділили зони внутрішніх і зовнішніх польотів, що передбачало додаткові затрати часу та зусиль для пасажирів, проходження ними контрольних процедур", - зазначив Колесніков.

За словами високопосадовця, цей принцип було докорінно змінено. Тепер людям не треба бігати по модулях. Увесь транзитний процес організовано в одному залі з максимальним комфортом.

"На Заході у плануванні сервісу немає дрібниць, там на все дивляться очима користувача, тим більше, коли справа стосується транспортної сфери. Тут усе потрібно враховувати до тонкощів. Тепер таким шляхом рухається до світових стандартів і Україна", - підсумував віце-прем'єр.

Це стосується не тільки повітряних воріт, але й автомагістралей, повідомив він. Тут планується застосувати скандинавську модель спорудження і експлуатації, яка передбачає безкоштовний проїзд дорогами, натомість утримання їх здійснюється за рахунок підвищених акцизних зборів на пальне.

"До Євро-2012 в Україні будуть відремонтовані усі дороги західного напрямку. Щодо решти, плануємо оновити їх протягом найближчих 10 років, на відміну від прогнозу європейських скептиків, які відвели нам чотири десятиліття", - цитує.Колеснікова ukrinform.ua

Коментарі ()