Головне

У Донецьку відкрили нову ЗПС аеропорту

26.07.2011 22:56 208 0

Віце-прем'єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков відкрив нову найсучаснішу злітно-посадкову смугу КП "Міжнародний аеропорт "Донецьк".

Як повідомили в інфраструктурному відомстві, рочистосте відкриття новозбудованої штучної смуги ознаменував літак "Мрія", який приземлився на неї в аеропорту "Донецьк" 26 липня.

"Нова злітно-посадкова смуга в аеропорту "Донецьк" - не тільки найсучасніша в нашій країні, а одна з найкращих у цілому в Європі, - сказав Борис Колесніков. – Вона повністю відповідає всім міжнародним стандартам і здатна приймати всі види літаків, зокрема, Airbus-380 та Боїнг-747. Сьогоднішня посадка літака "Мрія" підтвердила високий стандарт нової смуги".

Віце-прем'єр-міністр України підкреслив, що в Україні активними темпами здійснюється модернізація авіаційної інфраструктури. Чотири сучасних міжнародних аеропорти, за його словами, наша держава отримає в цьому році – на початку наступного.

Борис Колесніков при цьому зауважив, що за підсумками І півріччя 2011 року українці все більше користуються саме авіаційним транспортом. "Протягом І півріччя ним скористалося 3,1 млн. осіб. Загалом авіаційним транспортом забезпечено зростання на  23,6% порівняно з І півріччям 2010 року", - сказав віце-прем'єр-міністр України.

Нова злітно-посадкова смуга в Донецьку має довжину 4 кілометри, ширину – 75 метрів, товщину - 1 метр, пише 2012ua.net.

Коментарі ()