Головне

НАТО допомагатиме Україні з безпекою під час Євро-2012

14.07.2011 20:07 442 0

Експертів НАТО залучили до підготовки фахівців з безпеки та надзвичайних ситуацій на футбольній першості Євро-2012.

Про це повідомив помічник Генерального секретаря альянсу, посол Дірк Бренгельманн у відеозверненні до учасників громадських слухань з питань співпраці "Україна – НАТО" у Києві.

"Україна підтвердила намір реформувати свої збройні сили за стандартами НАТО. Також ми здійснюємо проекти з підготовки експертів з безпеки на європейському футбольному чемпіонаті, та з технічного оснащення бійців Міністерства України з надзвичайних ситуацій для запобігання підтопленням у Карпатському регіоні. НАТО також допомагає українцям очистити низку військових авіаційних баз від хімічно небезпечних сполук. Новий напрямок співпраці між Києвом і Брюсселем – боротьба із злочинами у кібернетичному просторі", – зазначив посол Бренгельманн.

За його словами, Україна посідає друге місце після Росії серед країн-партнерів за кількістю проектів, які здійснюються у рамках програми НАТО "Наука заради миру та безпеки". Також нині триває співпраця України з Євроатлантичним координаційним центром з реагування на катастрофи.

Бренгельман нагадав, що Україна також бере активну участь у програмах НАТО, спрямованих на подолання хімічної та техногенної безпеки і покращення довкілля, пише radiosvoboda.org.

Коментарі ()