Головне

Томенко: Підготовка України до Ігор-2012 - під загрозою

19.06.2011 15:55 140 0

Підготовка України до літньої олімпіади 2012 року під загрозою через недофінансування.

Про це заявив заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко з нагоди святкування Олімпійського дня, повідомляє його прес-служба.

"Сьогодні Олімпійський рух в Україні знаходиться у дивній ситуації: щоденно з телебачення ми чуємо про важливість масового олімпійського руху, заслуги наших олімпійців, необхідність проведення зимової Олімпіади в Україні", - почав він.

"Натомість, чим більше розмов про майбутню зимову Олімпіаду, тим менше фінансування підготовки нашої збірної до літньої Олімпіади 2012 року", - зазначив Томенко.

За його словами, "фактично перший рік спостерігається тотальне недофінансування наших збірних команд у міжнародних змаганнях, окрім того, під загрозою фінансування підготовки української олімпійської та параолімпійської команд до літньої Олімпіади".

У контексті сказаного віце-спікер зазначив, що парламенту треба невідкладно розглянути законопроект про внесення змін до бюджету в частині дофінансування в розмірі більше як 70 мільйонів гривень наших збірних, щоб не допустити зрив підготовки до Олімпійських ігор та міжнародних змагань.

З цього приводу Томенко запевнив, що міжфракційне об'єднання "Здорова і спортивна Україна" ініціюватиме розгляд цього питання у Верховній Раді.

Коментарі ()