Головне

Під Обуховом вiдкриють величезну "Фан-зону" до Євро-2012

18.06.2011 16:28 226 0

До березня 2012 року в Обухiвському районi Київської областi мають вiдкрити "Фан-зону Євро-2012".

Про це на прес-конференцiї в п'ятницю заявив президент групи компанiй "Фан-Евро-2012", президент футбольного клубу "Борисфен" Iгор Ковалевич.

Ця "Фан-зона" буде створена на базi комплексу "Озерне" котеджного мiстечка "Аквасiтi" i комплексу "Бiрюза" у селi Пiдгiрцi Обухiвського району Київської областi.

"Фан-зона" мiститиме спецiальну резиденцiю для проживання представникiв УЄФА, п'ять фан-зон для прийому та проживання вболiвальникiв та гостей.

За словами Ковалевича, вартiсть спорудження "Фан-зони" становитиме близько 200 мільйонів гривень, i це будуть виключно приватнi iнвестицiї.

"Фан-зона" матиме паркiнг, вiдео-екрани для перегляду футбольних матчiв, будуть мiсця для тимчасового проживання уболiвальникiв, а також житло та квартири з бiльш комфортними умовами та високими цiнами, спортивний майданчик, окрема територiя для розмiщення наметiв (кемпiнгу), спорт-бар, спорт-кафе, спортивно-оздоровчий комплекс.

Постiйно в "Фан-зонi" можуть проживати 10 тисяч осiб. Крiм того, за один  день вона зможе приймати близько 50 тисяч уболiвальникiв.

Ковалевич також додав, що поруч з "Фан-зоною" розташоване вiдоме в Обухiвському районi Синє озеро.

Вiн зазначив, що європейськi експерти, що ознайомилися з проектом, сказали, що "Фан-зона" є у своєму родi є унiкальною, тому що на попередньому чемпiонатi Європи, наприклад у Швейцарiї та Австрiї, подiбних фан-зон не було.
За його словами, його компанiя також планує органiзувати звичайнi фан-зони, де можна вiльно прийти i подивитися матчi з екранiв. Такi фан-зони планують спорудити в Яготинi, Бiлiй Церквi та Українцi. На це заплановано видiлити ще близько 100 мільйонів гривень, пише "Інтерфакс-Україна".

Коментарі ()