Головне

Польські спецслужби вилучили усі документи по реконструкції стадіону у Познані за підозрою у зловживаннях

16.06.2011 21:47 124 0

Функціонери Центрального антикорупційного бюро (CBA) Польщі провели процедуру вилучення усіх документів, що стосуються реконструкції стадіону до Євро-2012 у Познані.

Вилучення відбулося у межах розслідування, яке веде окружна прокуратура Познані щодо можливих зловживань під час модернізації спортивної арени у столиці Великопольського воєводства.

За інформацією речника CBA Яцека Добжинського, відповідні документи спецслужби вилучили у мерії міста, управлінні Великопольського воєводства, місцевому центрі спорту і відновлення, міському управлінні пожежної служби, а також спілці Євро-2012 Познань.

CBA з лютого цього року веде перевірку інформації щодо зловживань з реконструкцією стадіону. На початку червня цього року спецслужба направила два доклади до окружної прокуратури, на основі яких розпочалось слідство у справах про можливі корупційні дії.

Перше розслідування стосується підозри у нецільовому використанні суми у розмірі 10 млн злотих (понад 3,6 млн доларів). Йдеться про непередбачену проектом заміну одного будматеріалу на інший - мінеральної вати на полістирол і невідповідне ведення з цього приводу технічної документації.

Друге слідство стосуватиметься реалізації проекту облаштування приміщень всередині трибун арени, угода на здійснення якого була підписана не в результаті проведення тендеру, а прямим призначенням виконавця, пише ukrinform.ua.

Коментарі ()