Головне

Захаров: В Україні держава гандбол не підтримує, тому поразки збірної закономірні

09.06.2011 19:47 115 0

Нема нічого дивного у програші чоловічої збірної України полякам у матчі відбору на Євро-2012, адже у наших гандболістів нема мотивації та підтримки з боку держави.

Про це прес-службі Української гандбольної ліги заявив Леонід Захаров, головний тренер збірної команди України.

"Вимагати виграшу в такої команди як Польща, маючи у складі стільки молодих гравців, не можна. Я жодному гравцю не можу дорікнути сьогодні, що вони не билися по-чоловічому", - сказав він.

"Той, хто розуміє гандбол, він побачив наш резерв. Резерв дуже хороший. Йому б хорошу підготовку і мотивацію. Як я можу мотивувати? Я можу тільки налаштовувати на гру. Мотивація має бути з боку держави, щоб люди приїжджали і хотіли грати за збірну", - вважає тренер.

"На чотири роки складена цільова програма. У ній закладено потрапляння на Європу, що ми і зробили один раз. Могли бути й на першості світу, але вдома програли словакам. А програма фінансується лише на двадцять відсотків", - бідкається він.

На думку Захарова, в Україні гандбол - це титулований вид спорту і хороші гравці з'являлися, і будуть з'являтися, але професійного підходу з боку держави немає.

"Сподіваюся, що восени ми зможемо зібрати всіх під знамена збірної. Багато хто хоче грати за збірну, тому що ім'я можна заробити тільки в збірній. Всі будуть намагатися грати. Ми постараємося виграти кваліфікацію і потрапити на плей-офф. Я не можу дорікати хлопцям за те, що програли команді, яка входить до п'ятірки найкращих у світі", - резюмував він.

Коментарі ()