Головне

Колесніков заявив, що "Олімпійський, виявляється, не дорожчає

31.05.2011 19:51 245 0

Віце-прем'єр Борис Колесніков заявив, що вартість реконструкції НСК "Олімпійський" у ціні не росте.

Про це він заявив в інтерв'ю "Эхо Москвы".

"На момент приходу команди Януковича в уряд документів взагалі не було на проектування повністю, пораховано і кошторису не було. Маючи досвід з "Донбас Ареною", я одразу сказав, що стадіон коштуватиме приблизно 550 мільйонів доларів. Так воно і вийшло", - зазначив Колесніков.

"Я хочу сказати, що стадіон у Варшаві (55 тисяч, на 15 тисяч менше, ніж у Києві) коштував 635 мільйонів доларів. Тобто тут цілком нормальні ціни", - сказав він.

Віце-прем'єр заявив, що "за українськими законами потрібно озвучувати ціни, коли уряд ухвалює рішення, тільки за готовими проектами".

"Тому проект ріс, ріс, ріс паралельно зі стадіоном, видавалися креслення, проходили державну експертизу. Тобто ніякого зростання немає", - підкреслив Колесніков.

"Ви можете порахувати, розділити вартість стадіону на кількість місць, на 70 тисяч. Ви отримаєте десь 8 тисяч доларів за місце. Це цілком прийнятно", - вважає він.

Як відомо, загальна кошторисна вартість реконструкції НСК "Олімпійський", згідно з останньою постановою Кабміну, становить 4,59 мільярда гривень.

Українська правда

Коментарі ()