Головне

Колесніков вже переживає до якої стадії Євро-2012 дійде збірна України

31.05.2011 09:20 230 0

У середині червня спостережна рада УЄФА збереться у Ньйоне (Швейцарія), аби заслухати звіт України та Польщі про готовність до європейської футбольної першості за рік до проведення чемпіонату. Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников в інтерв'ю Deutsche Welle сказав, що перешкод для реалізації в Україні проекту Євро-2012 фактично вже не існує.

Разом з тим деякі побоювання в українських організаторів футбольного турніру все ж таки є.

"Ці побоювання будуть до фінального свистка. А в кого їх немає? Утім, це лише дрібниці: десь дорогу добудували, десь не добудували. А загалом побоювання стосуються того, до якого етапу дійде збірна України", - прокоментував Deutsche Welle Борис Колесников.

Він визнав, що слабким місцем України залишаються дороги та транспортні розв'язки, зокрема в Києві. За його словами, нещодавно збудований Дарницький міст не вирішить проблем кілометрових заторів. Адже футбольним фанам, які прилітатимуть в аеропорт "Бориспіль", треба буде організувати трансфер з лівого берега Києва на правий, де знаходиться основна інфраструктура і головний стадіон. Колесников переконаний, що Києву потрібне продовження "Столичного шосе" на лівому березі Дніпра.

Однак, за словами  віце-премєра, вирішити цю проблему до Євро-2012 Україні не вдасться, бо на це потрібен час і гроші. "Будемо шукати якісь виходи. Нову дорогу ви ж не покладете за 10 місяців. Будемо обмежувати в'їзд. Адже місто переповнене. А це ж не "Олімпіада-80", що всіх раз - і вивезли з Москви", - зауважив Колесников.

На зустрічі з операційним директором UEFA Events S.A. Мартіном Калленом і делегатом президента УЄФА з питань Євро-2012 Францишеком Лавринцем, які прибули в Україну з інспекцією, Борис Колесников заявив, що всі українські міста, які прийматимуть європейську футбольну першість, готові.

Коментарі ()