Головне

Об'єкти до Євро у Львові адаптують до потреб інвалідів

30.04.2011 21:57 350 0

Встановлення пандусів розпочалось на стадіоні, що споруджується у Львові до Євро-2012. Вони дозволять людям з особливими потребами відвідувати футбольні матчі, а також забезпечать швидку евакуацію вболівальників в екстрених випадках.

Як заявила виконавчий директор львівського осередку Української спілки інвалідів (УСІ) Оксана Потимко, у ході підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року було передбачено адаптувати нові спортивні об`єкти та інфраструктуру міста для потреб інвалідів.

З цією метою вже оновлюється мережа громадського транспорту. Нещодавно у Львові вийшов на маршрут експериментальний тролейбус, який облаштований для людей з вадами зору. Він має зовнішні і внутрішні динаміки, через які озвучується інформація про зупинки і подальший маршрут. Львівський автобусний завод розпочав комплектацію транспорту також для людей з вадами слуху.

"Ми плануємо, щоб до приїзду гостей на фінальні матчі чемпіонату Європи з футболу у всьому комунальному транспорті Львова звучала інформація, яка не лише допомагатиме пасажирам, в тому числі і незрячим, орієнтуватись, але й різними мовами подаватиме короткі довідки про історичні і архітектурні об`єкти, повз які проходитимуть маршрути", - цитує Потимко ukrinform.ua.

Коментарі ()