Головне

Колеснікову прикро за "Олімпійський", але він обіцяє повну готовність

25.04.2011 12:21 275 0

Віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колісніков запевняє, що Україна буде готова до чемпіонату з футболу "Євро-2012" до початку наступного року.

Про це він заявив в інтерв'ю ICTV, показаному в неділю ввечері у "Фактах тижня".

"Так важко рахувати відсотки (готовності об'єктів). Я можу сказати, що до 31 грудня 2011 року ми будемо готові до Євро на 100%", - сказав Колесніков.

На запитання про найбільш проблемні на сьогодні зони він відповів:

"Мені дуже прикро, що все ж таки по покрівлі Олімпійського ми, "завдяки" (у лапках) німецьким партнерам, відстаємо на 60 днів. Ось це, справді, прикро, бо дуже хотілося відкрити стадіон у День Незалежності. 20-річчя - така дата, і це свято б того вартувало", - сказав віце-прем'єр.

"У будь-якому разі, терміни нам дозволяють. Перший матч наприкінці жовтня - початку листопада проведуть на цьому стадіоні. Тож тут сумнівів бути не може. Але відкрити стадіон у День Незалежності хотілося дуже сильно", - додав Колесніков.

Як відомо, на НСК "Олімпійський" заплановано змонтувати дах мембранної системи. Вона запроектована у вигляді тентової конструкції зі спеціальними елементами у вигляді парасольок, завдяки яким дах матиме хвилясту форму.

Систему розтягнуть на вантовій системі, сконструйованій подібно до велосипедного колеса зі спицями, закріпленій на сталевому каркасі з 80 колон. В центрі мембранних секцій передбачені купольні ліхтарі. Їх вкриють світлопрозорою ETFE-плівкою, через яку в чашу стадіону проникатиме сонячне світло.

Мембрану за спеціальним замовленням виготовляли в Німеччині. Готове полотно розкроїли в Таїланді на 80 секторів, а згодом привезли до Києва, повідомляла прес-служба НСК.

За словами виробників, мембрана - надлегка, надміцна та вогнетривка, здатна витримати температуру до 260°С. Завдяки особливому хімічному складу, вона самоочищується під дощем.

Загальна площа покриття навісу над трибунами - близько 48000 м², що робить його одним з найбільших у Європі.

Подібні мембрани успішно застосовуються на найсучасніших стадіонах, серед яких - Сокер Сіті Стадіум в Йоганнесбурзі та стадіон у Кейптауні (ПАР), Рейн-Неккар-Арена в Зінсхайме (Німеччина). В Україні таку технологію застосують уперше.

"Українська правда"

Коментарі ()