Головне

Азаров вирішив судити за пияцтво та "хуліганку" на Євро-2012 прямо на стадіоні

20.04.2011 15:26 222 0

Кабінет міністрів України на вимогу УЄФА пропонує під час Євро-2012 судити правопорушників за скороченою процедурою.

Кабмін пропонує ухвалити закон про особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення і примусове видворення іноземців та осіб без громадянства під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства юстиції.

Відповідний законопроект схвалили сьогодні, 20 квітня, на засіданні уряду.

Проект закону розроблено у зв'язку із потребою виконання Україною умов Союзу європейських футбольних асоціацій, необхідних для безпечного проведення фінальної частини XIV Чемпіонату Європи з футболу.

Зокрема, однією з умов, які висуває УЄФА до приймаючих чемпіонат країн, є необхідність запровадження спеціальних скорочених судових процедур щодо правопорушень, вчинених під час його проведення, та швидке видворення за межі приймаючої країни іноземців, що їх вчинили.

З цією метою, за словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, пропонується встановити скорочену процедуру провадження у справах про адміністративні правопорушення, вчинення яких найбільш імовірне під час проведення масових спортивних або інших культурно-видовищних заходів.

Справи зазначеної категорії пропонується розглядати протягом доби. 

Крім того, пропонується встановити скорочений строк оскарження постанов про притягнення до адміністративної відповідальності.

З метою забезпечення швидкого розгляду справ передбачено, що справи про адміністративні правопорушення розглядатимуться безпосередньо на території спортивної споруди у спеціально обладнаних приміщеннях. 

Для тримання затриманих осіб на територіях спортивних споруд також обладнуватимуться спеціальні приміщення.

Закон набиратиме чинності одночасно з початком періоду проведення фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні і втрачатиме чинність через 30 днів після його закінчення (з 24 травня по 31 липня включно). 

Коментарі ()