Головне

Суркіс каже, що Євро-2012 відбудеться завдяки Кучмі та Януковичу

18.04.2011 12:45 304 0

Другий президент України Леоінд Кучма та нинішній глава держави Віктор Янукович зробили джуе багато для того, щоб Євро-2012 відбулося.

Про це інтерв`ю польським жуналістам заявив очільник ФФУ Григорій Суркіс.

"Я скажу, що головними творцями успіху були громадяни наших країн, які у більшості своїй висловилися на підтримку ідеї проведення Євро - 2012. Чи ви хочете, щоб я вказав пальцем лише на себе? Це буде несправедливо.

Так, я справді за останні сім років зробив усе можливе, щоб турнір відбувся в Україні і Польщі. Безумовно, цьому сприяв і мій статус члена виконкому УЄФА. Але ж головна складова успіху - чітка, злагоджена командна гра ФФУ і ПФС. А крім того - стратегічно правильна позиція тодішнього президента країни Леоніда Кучми і прем'єр-міністра Віктора Януковича, які узяли на себе відповідальність за те, що "п'ятирічка ренесансу" дійсно стане найважливішим державним проектом.

До речі, вже нинішній президент Янукович доводить це конкретними справами. Нещодавно я був присутнім на зустрічі двох прем'єр-міністрів у рамках українсько-польської комісії Євро-2012 Миколи Азарова і Дональда Туска. І мене радує, що діюча влада і в Україні адекватно реагує на виклики в контексті підготовки до турніру", - цитує Суркіса "Спорт-Экспресс в Украине".

Нагадаємо, що у 2007 році, коли Україна здобула право на проведення Євро-2012, президентом країни був Віктор Ющенко.

Коментарі ()