Головне

Остаточний кошторис львівського стадіону затвердять найближчим часом

10.03.2011 11:59 178 0

Остаточний кошторис львівського стадіону до Євро-2012 буде затверджена Кабміном "з дня на день".

Про це заявив zaxid.net начальник Головного управління з питань Євро-2012, містобудування та будівництва Львівської ОДА Степан Лукашик.

"Він ще не затверджений, але це станеться вже з дня на день. Зараз триває експертиза", - сказав він.

"Завдання - таке: за мінімальну суму коштів збудувати максимально необхідний об'єкт. Вся мудрість в цьому і полягає", - зазначив він.

"Проектувальники зробили проект, зараз йде перевірка, чи вони заклали туди оптимальні ціни, чи там є щось таке, на що зайві гроші підуть", - додав Лукашик.

За його словами, називати приблизну суму, передбачену в остаточному кошторисі зарано і все одно вона буде відома у найближчі дні.

Втім, Лукашив вважає, що слід очікувати зростання остаточної кошторисної вартості будівництва стадіону у порівнянні з попередньою.

"Напевне, що вона буде вищою. Цього можна сподіватися, тому що життя не дешевшає - і матеріальні ресурси, і послуги, і обслуговування. Це все не дешевшає, тому зміни будуть не сторону зменшення, а в сторону збільшення", - наголосив він.

За державною цільовою програмою з підготовки до Євро-2012 вартість стадіону наразі становить 1,649 млрд грн. На початку року повідомлялося, за остаточна вартість стадіону може становити близько 2,5 млрд грн.

Зазначимо, що на початку березня Кабмін своєю постановою збільшив вартість реконструкції спорткомплексу "Олімпійський" у Києві на 872,5 млн грн або на 29%. Загальна вартість проекту тепер складе 3 млрд 878,43 млн грн.

Коментарі ()