Головне

У Польщі не будуть скорочувати навчальний рік у школах через Євро

01.02.2011 18:41 188 0

Міністерство освіти Польщі (MEN) не планує вносити зміни у плани проведення 2011/2012 навчального року у школах у зв'язку з організацією Євро-2012.

Про це пише "Укрінформ", за даними якого, згідно з повідомленням MEN, не планується ані завчасне завершення навчального року, ані коротші канікули.

У документі MEN зазначається, що наступний навчальний рік, згідно з навчальними планами, розпочнеться 1 вересня 2011 року і завершиться 29 червня 2012 року.

Водночас інформується, що міністерство "розробляє ефективні юридичні механізми, які мають гарантувати безпеку учнів під час Євро-2012".

Повідомляється, що міністерство під час турніру планує тимчасово надати можливість керівництву навчальних закладів призупиняти уроки у зв'язку з подіями національного і міжнародного характеру, які можуть загрожувати безпеці учнів, зокрема перешкоджати їм потрапити до школи чи повернутися з неї, а також вплинути на організацію занять у школі.

Таким чином у міністерстві відреагували на публікацію у "Газеті Виборчій", в якій йшлося про плани змін до календаря навчального року з огляду на безпеку учнів під час майбутнього футбольного єврофоруму.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу відбудеться в Україні і Польщі з 8 червня по 1 липня 2012 року.

Коментарі ()