Головне

Луганськ спланував підготовку до Євро-2012

23.12.2010 15:29 258 0

 У Луганську в 2012 році планують провести спортивне свято, присвячене відкриттю чемпіонату Європи з футболу

У ході брифінгу, що відбувся 23 грудня в Луганській міській раді, начальник управління з питань фізичної культури і спорту міської ради Олексій Сердюков ознайомив журналістів з планом підготовки міста до Євро-2012, пише cxid.info.

Так, вже з початку 2011 року в міських засобах масової інформації будуть систематичні звіти про хід підготовки Луганська до Євро-2012.

Європейському турніру, а також 40-річчю перемоги "Зорі" в Чемпіонаті СРСР, буде присвячений спеціальний літній чемпіонат міста з футболу серед команд підприємців та організацій.

Спеціально для вболівальників до Євро-2012 в місті будуть організовані так звані "фан-зони". Майданчики, які будуть об'єднувати вболівальників під час проведення турніру, створять на площі біля пам'ятника Т. Шевченка, а також на базі розважальних комплексів "Колізей", "Айсберг" і "Опера".

З численних пунктів плану підготовки міста до Євро-2012, як найбільш цікаві, відзначимо наступні:

- Організація на базі Луганського національного університету імені Т. Шевченка курсів підвищення кваліфікації тренерів та фахівців з футболу;

- Створення міської асоціації студентського футболу;

- Створення міської асоціації жіночого футболу;

- Вдосконалення системи проведення міських змагань на призи клубу "Шкіряний м'яч";

- Відкриття відділення футзалу серед юнаків і футболу серед дівчат на базі спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву № 1;

- Проведення конкурсу на кращий урок футболу в загальноосвітніх установах.

Коментарі ()