Головне

Знаменита легкоатлетка звинувачується в торгівлі допінгом

10.12.2010 21:25 408 0

Іспанська легкоатлетка Марта Домінгес, що є чинною чемпіонкою світу з бігу на три тисячі метрів з перешкодами, звинувачується у постачанні своїм колегам-спортсменам заборонених Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) препаратів.

За даними іспанської поліції, Домінгес може бути причетна до торгівлі забороненими речовинами. Цивільна гвардія Іспанії затримала спортсменку в ході операції з виявлення розповсюдження допінгу, пише gazeta.ua.

Крім того, був арештований тренер діючої чемпіонки світу Сесар Перес і її агент - в минулому також легкоатлет Хосе Алонсо Валеро. Після затримання Марта Домінгес провела на допиті вісім годин, після чого була відпущена додому. Міру запобіжного заходу для легкоатлетки та інших фігурантів справи повинен визначити суд.

Крім спортивного оточення Марти Домінгес були затримані ще 11 людей, серед яких спортивні лікарі, фармацевти, тренери та відомі спортсмени. Більшість із затриманих раніше вже проходили у справах, пов'язаних з розповсюдженням допінгу.

У ході спецоперації цивільні гвардійці також провели обшуки в 15 будинках в Мадриді, Аліканті, Сеговії, Паленсії та місті Лас-Пальмас, виявивши велику кількість заборонених WADA препаратів, в тому числі, анаболіки, стероїди, сумно відомий EPO - еритропоетин, а також медичні пакети з кров'ю.

Варто відзначити, що антидопінгова операція під кодовою назва Galgo почалася ще в квітні 2010 року. Після того, як у розпорядженні іспанської цивільної гвардії виявилася інформація про існування групи осіб, які постачають знаменитим спортсменам заборонені ВАДА препарати, зокрема, надаючи їм все необхідне для так званого кров'яного допінгу, при якому спортсменам незадовго до початку змагання вводять елементи крові, що підвищує працездатність.

За правилами WADA, будь-які маніпуляції спортсмена з кров'ю заборонені, за винятком тих, що проводяться в екстрених випадках за медичними показниками.

Коментарі ()