Головне

Проблемними фанами займеться футбольний інформаційний сектор МВС

17.11.2010 23:08 388 0

В межах підготовки до Євро-2012 в Міністерстві внутрішніх справ України було створено  сектор з питань безпеки міжнародних масових заходів на базі РА Укрбюро Інтерполу, який виконує функції Національного футбольного інформаційного пункту в МВС.

Про це заявив заступник Міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк, повідомляє Інформаційний центр "Україна 2012"

За його словами, зазначений підрозділ практично укомплектований. Він здійснює обмін інформацією з такими ж пунктами у державах-членах Європейського Союзу стосовно проблемних уболівальників, готуватиме пропозиції щодо застосування превентивних заходів та подаватиме їх для реалізації у рамках підготовки до чемпіонату.

Вболівальники, які систематично порушують громадський порядок не зможуть потрапити на матчі Євро-2012.

"Ми створимо свої бази даних щодо тих людей, які систематично порушують громадський порядок та відповідно притягуються до відповідальності органами внутрішніх справ", - сказав Ратушняк і додав, що в законодавчому порядку судам планується надати право обмежувати таких футбольних хуліганів у праві відвідувати матчі.

За словами пана Ратушняка такі обмеження стосуватимуться людей, щодо яких зафіксовано дрібне хуліганство, хуліганство, поява на стадіоні у нетверезому стані, запалення "файєрів" на стадіонах та інші неадекватні дії.

Коментарі ()