Головне

Стадіони Євро-2012 матимуть свою службу безпеки і стюардів

17.11.2010 19:26 294 0

Українські стадіони, що готуються прийняти матчі Євро-2012, будуть мати свою службу безпеки і підготовлених стюардів, які слідкуватимуть за порядком під час гри.

Міліція ж відповідатиме лише за дотриманням громадського порядку у приймаючих містах, повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

Для цього у МВС підготували зміни до закону, щодо забезпечення охорони громадського порядку під час проведення спортивних масових заходів і футболу.

Про це заявив заступник Міністра внутрішніх справ України  Віктор Ратушняк.

"Нещодавно ми знайомились з безпекою на стадіонах Європи. У Берліні, зокрема, за прохід відповідають стюарди. До цього європейці вже звикли. Стюард має біля себе кошик, у який відкладає всі підозрілі предмети, має право оглянути від волосся до шкарпеток будь-якого вболівальника", - зазанчив він.

"Законопроект підтриманий народними депутатами й днями буде винесений на розгляд Верховної Ради.  Згідно документу, власник стадіону матиме свою службу безпеки і підготовлених для цього стюардів", - сказав він.

Програма підготовки стюардів уже визначена Кабінетом міністрів України. Їх готуватимуть як у вищих навчальних закладах від Міносвіти, так і "міліцейських" вишах.

Як зазначив Ратушняк, створення інституту стюардингу для організації безпеки на стадіонах відповідає вимогам УЄФА і ФІФА : "Так працює вся Європа. Від міліції на стадіонах ми повинні відійти", - сказав він.

Найкращий приклад впровадження служби стюардингу на стадіонах - стадіон "Донбас Арена", де під час останніх матчів працювали по 500 стюардів.

Нагадаємо, минулого тижня професію стюарда  додали до Національного класифікатора професій України з нагоди Євро-2012.

Коментарі ()