Головне

Українські футзалісти з вадами слуху виграли чемпіонат Європи

17.11.2010 12:37 193 0

З 6 по 14 листопада у швейцарському місті Вінтертур відбувся третій чемпіонат Європи з футзалу серед команд, складених з гравців із вадами слуху.

У футзальному турнірі серед чоловічих команд взяли участь 16 збірних, серед яких була і збірна України. Відповідно до жеребу колективи були розбиті на чотири групи. "Синьо-жовті" потрапили до квартету А, де їх суперниками стали бельгійці, шведи та шотландці, пише сайт ФФУ.

Уже із стартової зустрічі українці почали виправдовувати сподівання, розгромивши команду Бельгії з рахунком 15:4. Більш напруженим видався двобій із Шотландією, в якому підопічні Олександра Куниці святкували успіх з результатом 6:4. Не зустріли бодай якогось серйозного опору "синьо-жовті" у заключному турі групового раунду, коли не залишили каменя на камені від команди Шотландії - 17:0.

Обійшовшись без очкових втрат у груповому раунді, збірна України на шляху до вирішального матчу в 1/8 фіналу виявилася сильнішою за Білорусь - 4:3, в чвертьфіналі завдала поразки Туреччині - 6:3, а у півфіналі розгромила Нідерланди - 5:0.

У фіналі українців очікувала зустріч із збірною Росії, котра в іншому півфіналі здолала Болгарію (4:1). Утім, створити гідний опір українській команді у вирішальному матчі росіяни не змогли, програвши з рахунком 5:1.

Склад збірної України на Євро-2010 у Вінтертурі:

Воротарі: Дмитро Українець (Дніпропетровська обл.), Микола Вахабов (Київ);

Захисники: Ігор Хозяїнов (Полтава), Дмитро Пучков (Дніпропетровськ), Сергій Баєв (Донецьк), Володимир Валтчук (Київ, Одеса);

Півзахисники: Олександр Чаленко (Миколаїв), Андрій Савицький, Дмитро Басанський (обидва - Дніпропетровськ), Олександр Верещака (Полтава);

Нападники: Володимир Рій (Івано-Франківськ, Полтава), Дмитро Невенченко (Луганськ),

Головний тренер - Олександр Куниця, тренер - Олександр Верещака.

Коментарі ()