Головне

У Варшаві представлено логотипи польських міст-учасників Євро-2012

27.10.2010 21:45 340 0

У столиці Польщі у середу офіційно представлено логотипи польських міст-організаторів Євро-2012.

Урочистості відбулися за участю операційного директора УЄФА Мартіна Каллена, міністра спорту та туризму Польщі Адама Гєрша (MSiT), керівництва польської асоціації футболу (PZPN), проурядової спілки "PL.2012" та мерів Варшави, Вроцлава, Познані та Гданська, пише Укрінформ.

Україну на церемонії представляв голова організаційного комітету з підготовки України до чемпіонату Маркіян Лубківський та надзвичайний і повноважний посол України у РП Маркіян Мальський.

Логотип кожного з міст-учасників турніру складається з двох частин: праворуч зображено загальний логотип Євро-2012, а ліворуч - графічний елемент, який ідентифікує конкретне місто.

Зокрема, на логотипі Варшави у золотисто-блакитних тонах зображено символ польської столиці - русалку. Логотипом приморського Гданська є Нептун, який, за свідченням присутнього на презентації віце-мера міста Анджея Бояновського, демонструє "красу, замисленість і відкритість" столиці Поморського воєводства РП.

У Познані логотипом зробили різнокольоровий м'яч, що складається з багатьох елементів-символів сучасності та спрямованості на ноу-хау міста. Натомість Вроцлав символізуватиме одна з візитівок міста - Грюнвальдський міст, зображений у вигляді усмішки.

Коментарі ()