Головне

Колесніков: Матчі Євро-2012 будуть розподілені між Україною та Польщею за паритетним принципом

28.09.2010 17:36 206 0

Матчі фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу мають бути розподілені в Україні та Польщі за паритетним принципом.

На цьому наголосив сьогодні Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков, коментуючи заяву Міністра спорту Польщі Адама Гєрша щодо претензій на проведення усіх чвертьфінальних поєдинків на польських аренах.

"Остаточне рішення про розподіл матчів ми почуємо незабаром -  4 жовтня у Мінську, на засіданні Виконкому УЄФА. Але я не вірю, що це питання можна вирішити без паритетних домовленостей. Хоча б з огляду на те, які капіталовкладення зробили  обидві країни в інфраструктурні проекти в рамках підготовки до Євро-2012", - підкреслив Віце-прем'єр-міністр.

Борис Колесніков нагадав, що 18 квітня 2007 року, у день перемоги українсько-польської заявки у Кардіффі заявлявся паритетний розподіл матчів: 15 на польських стадіонах, 16 (включно з фіналом) - на українських.

Нагадаємо, 4 жовтня в Мінську (Білорусь) відбудеться одноденна нарада Виконкому УЄФА під головуванням президента Союзу європейських футбольних асоціацій Мішеля Платіні. У порядку денному засідання - питання календаря (дат та місць проведення матчів турніру) фінальної частини турніру.

Коментарі ()