Головне

Розпочався Українсько-польський футбольний турнір університетських команд

23.09.2010 11:53 326 0

Українсько-польський футбольний турнір університетських команд вчора розпочався у Києві. Окрім столиці, подібні змагання з 20 вересня відбуваються й в інших приймаючих містах Євро-2012 - Донецьку, Львові та Харкові. Цього року польські колективи гратимуть в Україні, а наступного українські університетські збірні будуть змагатися в Польщі.

Про це повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

У Києві турнір стартував матчем команд Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" та "Варшавського технологічного університету". Загалом до студентських турнірів в українських приймаючих містах залучено вісім польських команд.

Змагання триватимуть до найближчої суботи. Фінальний матч змагань, в якому між собою зіграють кращі польська та українська команди, які перемогли в групових турнірах, відбудеться 25 вересня на стадіоні ім. В. Баннікова. Після товариської зустрічі пройде церемонія нагородження учасників, а також офіційне закриття турніру.

За словами організаторів, такий міжнародний футбольних захід сприятиме розширенню співробітництва між вищими навчальними закладами Польщі та України, зміцненню дружніх стосунків між молоддю та об'єднанню зусиль двох сусідніх країн у підготовці до Євро-2012.

Що ж до самих учасників, то вони кажуть, що такі змагання допомагають у вивченні іноземної мови. Як розповіли студенти НТУУ "КПІ" Андрій та Євген,  їм надзвичайно подобається формат проведення турніру.

"Ми маємо змогу поспілкуватися з польськими колегами не лише на футбольному полі, але й до та після матчів. Так поляки можуть вивчити українську, а ми - польську мову. Спілкування з колегами з-закордону сприяє налагодженню дружніх зв'язків. Якщо наступного року цей турнір продовжиться, то ймовірно, що ми працюватимемо волонтерами в Польщі, а поляки приїдуть працювати добровольцями на Євро-2012 в Україну. Ми вже навіть почали домовлятися про те, щоб польські друзі мешкали в наших сім'ях, а ми жили в них", - відзначили учасники.

Коментарі ()