Головне

Аеропорт "Жуляни" винесуть за межі міста

23.09.2010 10:43 475 0

Архітектурно-містобудівна рада Києва відправила на доробку проект будівництва нового міжнародного термінала в аеропорту "Київ" (Жуляни). Відповідне рішення було прийнято вчора на засіданні ради, повідомляє Укрінформ.

Як зазначив головний архітектор Києва Сергій Целовальник, замовник повинен розробити зведений генеральний план реконструкції всього аеропорту. За даними пана Целовальника, проект передбачає будівництво нового міжнародного термінала в три поверхи, загальною площею 14,027 квадратних метрів. При цьому  пропускна спроможність терміналу буде становити 320 пасажирів на годину. На першому поверсі терміналу також планується розташувати залу очікування й стійки реєстрації, на другому - паспортний і митний контролі, на третьому - службові, технічні й офісні приміщення. У перспективі планується з боку аеропорту побудувати готельний і офісний комплекси.

Сергій Целовальник зазначив, що з урахуванням проведення Україною Євро-2012 необхідно розвивати аеропорт "Київ" (Жуляни) для обслуговування малої і бізнес-авіації. Він також підкреслив, що в довгостроковій перспективі він вважає обов'язковим винесення аеропорту за межі міста. 

"Розміщення аеропорту в міській зоні сильно впливає на екологію Києва, а також унеможливлює будівництво висотних будівель у прилеглих районах", - підкреслив він.

Коментарі ()