Головне

У 2012 році МА "Бориспіль" зможе приймати понад 5 тисяч пасажирів на годину

23.09.2010 09:35 394 0

Загальна пропускна здатність аеропорту "Бориспіль" після здачі в експлуатацію терміналу "D" буде не менше, аніж п'ять тисяч пасажирів на годину, заявив  директор МА "Бориспіль" Борис Шахсуваров.

За його словами, це стане можливим через зміну проекту спорудження терміналу "D".

"Спочатку цей термінал планували із пропускною здатністю у 1,5 тисячі пасажирів на годину. Але ми дивимося в майбутнє, тому вирішили зміни проект: збільшити площу терміналу, а також змінити технологічне обладнання. У підсумку ми маємо отримати об'єкт, який дозволить обслуговувати до 3-х тисяч пасажирів за годину", - зазначив пан Шахсуваров.

Як розповів директор аеропорту, термінал "D" матиме одинадцять телетрапів, а в перспективі отримає ще чотири.

"Таким чином, у нас буде п'ятнадцять контактних стоянок і вісім стоянок не в контакті, де розміщуватимуться автобуси", - сказав директор.

Окрім цього, пан Борис Шахсуваров повідомив про плани щодо реконструкції старої злітно-посадкової смуги(ЗПС) №2, яка служить аеропорту 32 роки.

"Наразі ми оперуємо двома злітно-посадковими смугами. Одна, яку ми називаємо  новою (здана в експлуатацію у 2001 році), довжиною 4 км і шириною 63 м, у хорошому стані. Вона обладнана всім необхідним технічним обладнанням і системою посадки. Стару ЗПС №2 плануємо реконструювати: довести до третьої категорії, а також продовжити на 300 м", - розповів директор аеропорту.

На думку пана Шахсуварова, на реконструкцію злітно-посадкової смуги №2 відповідно до сучасних світових стандартів знадобиться близько 350 мільйони доларів США.

"Кредит від Китаю на суму 950 мільйонів доларів США піде, насамперед, на будівництво залізничного сполучення між центральним вокзалом столиці та аеропортом "Бориспіль". Також у цьому кредиті передбачені кошти на реконструкцію старої ЗПС", - підкреслив Борис Шахсуваров.

Коментарі ()