Головне

У Будапешті українці без медалей

13.09.2010 16:34 243 0

В столиці Угорщини добіг кінця головний старт сезону - Чемпіонат світу.

Про це повідомляє офіційний сайт Федерації триатлону України.

В один час Будапешт прийняв низку Чемпіонатів світу для усіх вікових груп, плюс світову першість з акватлону, а також заключний етап світової серії.

Найкращі шанси потрапити в призи планетарної першості українські триатлети традиційно мали на молодіжному рівні. Лідери нашої команди виступили на рівні своїх можливостей - рівні доволі високому, однак не достатньому для тріумфу на таких змаганнях. Юлія Сапунова фінішувала одинадцятою. Нагадаємо, що місяць тому найсильніша триатлетка України виборола срібло молодіжного Чемпіонату Європи і віддала чимало сил боротьбі за континентальні нагороди.

Найкращим серед українців став Ростислав Пєвцов - у підсумку він, як і Сапунова, фінішував одинадцятим. Нагадаємо, до старту змагань головний тренер нашої команди Едуард Панарін назвав прийнятним для наших хлопців будь-який результат у межах першої десятки. Як бачимо, Пєвцов майже впорався з поставленим завданням.

Стосовно решти наших триатлетів, котрі виступили на Чемпіонаті світу для спортсменів, що не досягли 23-річного віку: Вікторія Качан, Ксенія Левковська та Анастасія Черненко фінішували в межах першої тридцятки - в їхньому активі 26-те, 29-те та 30-те місця відповідно. Сергій Курочкін показав 16-й час, Антон Вітолін - 28-й, а Єгор Мартиненко зійшов з дистанції впродовж змагань.

У змаганнях еліти українці не порадували: Данило Сапунов посів 45-те місце, Інна Циганок - 55-е. Своєю чергою, Андрій Глущенко та Олеся Пристайко фінішу не дісталися взагалі.

Не виконав завдання головного тренера і вітчизняний юніор Анар Наджафов. На юніорському Чемпіонаті світу харків'янин фінішував 27-м. Зі слів Едуарда Панаріна, потенціал Наджафова дозволяє розраховувати на місце в першій десятці. Вікторія Завгородня з Черкас зайняла передостаннє, 59-те місце у цій віковій групі.

Коментарі ()