Головне

НОК України вшанував кращих спортсменів липня та серпня

10.09.2010 14:32 388 0

За започаткованою 2005-го року традицією, Національний олімпійський комітет України вшанував українських атлетів, чиї здобутки були визнані найвагомішими за підсумками спортивних місяців.

Про це повідомляє офіційний сай НОК України.

Диплом та статуетку найкращої спортсменки липня отримала чемпіонка Європи з легкої атлетики Ольга Саладуха, яка показала найкращий результат (14.81 м) у секторі потрійного стрибка на першості Старого світу в Барселоні.

"Приємно, що після народження доньки та декретної відпустки Ольга повернулася і стабільно демонструє високі результати. Бажаю не знижувати планку, і від старту до старту покращувати свій стрибок", - зазначив під час нагородження президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Подякувавши головному олімпійцю країни за теплі слова, Ольга поділилася своїми планами на майбутнє.

"Попереду - Олімпійські ігри в Лондоні, де я сподіваюсь виступити й показати достойний результат. Є мета, є сили йти до неї, є заділ, тож будемо працювати", - сказала Саладуха.

За підсумками спортивного серпня, найкращою було визнано чемпіонку та срібну призерку світової першості з веслування на байдарках Інну Осипенко-Радомську.
Символічно, саме у цей місяць шість років тому, на Олімпійських іграх в Афінах-2004 спортсменка виборола бронзову нагороду у складі четвірки, а в Пекіні-2008 тріумфально перемогла в одиночці.

"Багато спортсменів мріють про Олімпійське "золото", довгі роки йдуть до нього, становляться чемпіонами світу, а на олімпійський п'єдестал так і не потрапляють. В мене - навпаки: олімпійські нагороди були, а от перемогти на першості Планети не вдавалось. Тож я дуже рада, що цього року мені нарешті вдалося зробити свою колекцію титулів повною", - розповіла найкраща спортсменка серпня.

Нагороди від Національного олімпійського комітету отримали й особисті наставники Ольги та Інни - Анатолій Бойко й Дмитро Радомський відповідно, які були визнані Експертною комісією НОК найкращими тренерами в липні та серпні.

Коментарі ()