Головне

Лех Валенса – один із польських друзів Євро-2012

05.09.2010 11:42 272 0

Чотири відомих поляки стали друзями Євро-2012. Презентація знаних в Польщі та усьому світі людей відбулася 4 вересня у Лодзі.

Про це повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

Польський Місцевий організаційний комітет обрав другом Євро-2012 лауреата Нобелівської премії, державного діяча та політика Леха Валенсу. Разом з ним до числа друзів майбутнього єврочемпіонату увійшли співачка Мариля Родович, чотириразовий Олімпійський чемпіон зі спортивної ходьби Роберт Коженовський та колишній футболіст, воротар збірної Польщі Юзеф Млинарчик.

За словами директора Місцевого організаційного комітету "Євро-2012 Польща" Адама Ольковича, визначення друзів єврочемпіонату відбувається вперше від часу створення футбольного турніру.

"До числа відомих друзів Євро-2012 увійдуть п'ятдесят польських діячів культури, шоу-бізнесу, спорту, які регулярно демонструються свою прихильність до футболу та підтримку єврочемпіонату. Ще по п'ятдесят друзів буде обрано серед простих поляків", - зазначив Адам Олькович.

Він також додав, що визначення усіх двохсот друзів Євро-2012 (по 100 людей від України та Польщі) завершиться 8 червня 2011 року - за рік до Чемпіонату Європи 2012 року.

"Прості поляки зможуть стати друзями Євро-2012, перемігши в конкурсах з малюнку, пісні, фотографії тощо. Думаю, що через півроку завершимо проведення цих конкурсів й поступово відкриватимемо громадськості друзів єврочемпіонату «з народу", - розповів директор турніру Євро-2012 в Польщі.

Нагадаємо, що своїх друзів Євро-2012 представила також українська сторона. Ними стали президент української Федерації легкої атлетики Валерій Борзов, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, співак Святослав Вакарчук та видавець Іван Антонович Малкович.

Коментарі ()