Головне

Дорогу, по якій Янукович їздить на роботу, покращують задля Євро-2012

29.08.2010 15:23 337 0

Ремонт доріг від Києва у напрямку Конча-Заспи та Межигір'я проводиться за вимогою УЄФА в рамках підготовки до проведення Євро-2012.

Про це, як повідомляє proUA, йдеться у відповіді "Укравтодору" на запит заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка.

На початку серпня Томенко звернувся до керівництва "Укравтодору" з вимогою роз'яснити, на підставі яких рішень та за які кошти здійснюється ремонт "VIP-доріг", зокрема, дороги від Києва у напрямку Конча-Заспи, де знаходиться багато будинків високопосадовців, та будівництво і заміна дорожнього покриття із залученням великої кількості техніки та працівників по маршруту від центра Києва до резиденції Межигір'я, де проживає президент України Віктор Янукович.

Державна служба автомобільних доріг України повідомила, що багаторічна проблема транспортного сполучення на підходах до столиці потребує невідкладного розв'язання напередодні проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. В листі зазначається, що відповідні застереження з цього питання були висловлені в процесі підготовки України до Євро-2012 міжнародними установами і, зокрема, УЄФА.

В листі також повідомляється, що до 2012 року "Укравтодор" повинен завершити розпочаті ремонтно-будівельні роботи за маршрутами Євро-2012 на підходах до Києва по автодорогах Київ - Чоп, Київ - Одеса, Київ - Ковель - Ягодин, Київ - Харків - Довжанський, покращити технічний стан дороги Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, а також інших, які потребують невідкладного ремонту. А на дорозі Київ - Обухів та Київ - Вишгород - Десна через постійні недоремонти значно погіршилась аварійно-небезпечна ситуація, яку потрібно ліквідувати до початку Євро-2012.

Окрім того, "Укравтодор" повідомив, що по автодорозі Київ - Обухів, окрім ремонту проїзної частини з її уширенням на початку траси для забезпечення пропускної здатності дороги, передбачається відремонтувати існуючі автобусні зупинки з автопавільйонами, встановити транспортну огорожу протяжністю 11,5 км, виконати роботи з розмітки пішохідних переходів у кількості 26 одиниць, влаштувати пішохідні доріжки протяжністю 2,5 км, а також виконати інші роботи, пов'язані з приведенням до належного стану технічних засобів її облаштування. А по автодорозі Київ - Вишгород - Десна на під'їзді до Києва передбачається відремонтувати покриття дороги, влаштувати освітлення на аварійно-небезпечних ділянках протяжністю 8,3 км, покращити стан зупинок громадського автотранспорту у кількості 4 одиниці, влаштувати пішохідні доріжки довжиною 1,5 км та реалізувати інші заходи, пов'язані з безпекою руху.

Раніше повідомлялося, що з ділянки шляху Київ-Вишгород-Десна, по якій їздить на роботу Президент Віктор Янукович, роблять аналог поки єдиної у своєму роді автомагістралі Київ-Бориспіль.

Коментарі ()