Головне

Кращим спортсменом України в червні стала Єлизавета Бризгіна

16.07.2010 15:28 340 0

Ескпертна комісія НОК назвала кращих спортсменів червня.

Про це повідомляє офіційний сайт НОК України.

Визначення найкращого спортсмена й тренера червня для Експертної комісії НОК виявилось задачею не з легких, адже обирати цього разу довелось з-поміж п'ятьох атлетів із рівнозначними досягненнями. Віктор Кузнєцов, Єлизавета Бризгіна, Наталя Лупу, Анна Міщенко та Ольга Саладуха - усі ці легкоатлети в перший місяць літа принесли Україні золото другого командного чемпіонату Європи в Бергені.

найвагомішою з цих перемог в результаті голосування було визнано тріумф на 200-метрівці наймолодшої серед усіх кандидатів - Єлизавети Бризгіної. Здобувши золоту нагороду на своїй дистанції, ця молода атлетка, донька олімпійських чемпіонів Ольги та Віктора Бризгіних встановила особистий рекорд, рекорд чемпіонатів та найкращий результат сезону в Європі - 22.71 сек.

Нагороду найкращого тренера першого літнього місяця отримав Володимир Федорець - особистий наставник Єлизавети.

Нагадаємо, що НОК України з листопада 2005 року щомісяця визначає найкращого спортсмена, а починаючи з січня 2008 року вшановує і найкращого тренера. Наприкінці року Національний олімпійський комітет визначатиме найкращого спортсмена і тренера року.

Коментарі ()