Головне

Чемпіонат Європи. Українці повернулися з Ірландії без нагород

07.07.2010 16:59 134 0
В ірландському містечкe Атлоун закінчився Чемпіонат Європи з триатлону. На жаль, жоден спортсмен з України на п'єдестал пошани не потрапив, повідомляє Федерація триатлону України.

У змаганні чоловіків найкраще серед наших співвітчизників виступив Андрій Глущенко. Уродженець Кіровограда фінішував 21-м, однак навряд чи залишився задоволений своїм локальним успіхом. 25-й час показав Данило Сапунов, а Олексій Сюткін замкнув четвертий десяток. Ще один українець Святослав Цвєтков зійшов з дистанції.

Чемпіоном Європи цього сезону став британець Елістер Браунлі. Він на 20 секунд випередив іспанця Хав'єра Гомеса, і майже на одну хвилину Давіда Хаусса з Франції. Один з головних фаворитів змагань - росіянин Олександр Брюханков - фінішував сьомим. Одразу за ним дістався фінішу наш колишній співвітчизник, а нині російський триатлет Володимир Турбаєвський.

Також невдало на дорослому Чемпіонаті Європи виступила єдина українка Юлія Сапунова. У підсумку чинна чемпіонка Старого світу серед молоді посіла лише 18-те місце. Сапунова програла переможниці континентальної першості - швейцарці Ніколі Шпіріг - три з половиною хвилини. Срібну медаль завоювала француженка Кароли Пеон, а бронзою задовольнилася Ліса Норден зі Швеції.

У змаганні юніорів Україна була представлена Анаром Наджафовим. Молодий харків'янин дістався фінішу 14-м. А чемпіоном Європи цієї вікової категорії став іспанець Вісенте Ернандес.

Додамо, що в серпні відбудеться молодіжний Чемпіонат Європи з триатлону, де наші спортсмени матимуть значно вищі шанси потрапити в призи.

Коментарі ()