Головне

ЧС-2010. Парагвай - Іспанія. Важка перемога європейців

03.07.2010 23:24 451 0
ЧС-2010. Парагвай - Іспанія. Важка перемога європейців

Вчорашня трагедія Гьяна та Гани нічому не навчила Іспанію та Парагвай. І європейці, і американці примудрилися помилитися в момент стовідсоткового шансу для взяття воріт.

Вже до матчу Парагваю було відмовлено у буль-яких шансах та сподіваннях на путівку в півфінал. Навіть скептики та критики іспанської збірної більше сперечалися з приводу "заб'є Іспанія три, чотири чи більше голів". Букмекери взагалі не сумнівалися в Іспанії: коефіцієнт на прохід команди Вісенте дель Боске становив 1,44. Шанси парагвайців на перемогу оцінювалися як 1:8. Але тільки ті, хто не бачив матч, можуть спокійно сказати, що все сталося так, як гадалося.

У першому таймі Іспанія не завдала жодного удару у ворота Парагваю. Того Парагваю, якому пророкували поразку вже в дебюті матчу, який мав виходити на цей чвертьфінал, як свого часу Анна Болейн на ешафот - безвольно, смиренно та приречено. "Червоною фурією" в цю першу половину були точно не піренейці, які грали у темно-синій гостьовій формі

На 41-й хвилині Парагвай навіть забив. Нехай рефері і відмінив той гол, але факт! Оборона Іспанії, кожен гравець якої коштує як вся парагвайська збірна, пропустила Кардосо.

Ті глядачі, які не заснули після монотонної першої половини гри і знайшли в собі сили подивитися другий тайм, вже за десять хвилин після його початку мали прокинутися, навіть якщо до цього відпрацювали три зміни в шахті. На полі розігрувался ще одна драма із серії тих, за які ми так любимо найбільший футбольний турнір.

Піке отримує жовту карту, і суддя призначає пенальті в ворота Іспанії. В будь-якому іншому випадку це автоматично вже означало б рахунок 1:0, але - це ворота Іспанії, і захищає їх, як написав офіційний сайт ФІФА, святий Ікер. Парагваю повернувся борг 12-річної давнини. На чемпіонаті світу у Франції голкіпер Чілаверт зберіг ворота недоторканими у матчі групового турніру з Іспанією, і команда з Піренеїв залишилася поза турніром.

Отже, Кардосо, "святий Оскар", який вже подарував своїй країні свято після матчу з Японією, реалізувавши переможний пенальті. Кардосо не забиває. Касільяс після матчу розказав, що Рейна, другий воротар іспанців, розказав, як Оскар бив пенальті Рейні у матчі Ліги Європи. Чи допомогла обізнаність, а чи воротарський талант Касільяса - але рахунок не змінився.

А вже за хвилини пенальті призначили на користь іспанців. Алонсо не схибив, але одинадцятиметровий треба було виконати ще раз. Нетерплячий молодий іспанець Фабрегас забіг у штрафний майданчик до того, як Хабі виконав удар. Фактично третій пенальті за лічені хвинили, і Алонсо не справляється з нервами. Воротар Вільяр відбив і продовжив мрію Парагваю про півфінал ще на двадцять хвилин.

Останні іспанські штурми таки дали результат. Але м'яч дуже ліниво летів у ворота Парагваю: одна штанга, добивання, знову штанга. Потім "Джабулані" все ж перетнув лінію воріт. Подарував Іспанії квиток на побачення з Німеччиною. Вкрав мрію Парагваю.

Тепер 7 липня на нас чекає повтор фінального матчу ЧЄ-2008 Німеччина - Іспанія. Тільки цього разу місце бою - Південна Африка, а ціна перемоги - звання фіналіста чемпіонату світу-2010.

Парагвай - Іспанія - 0:1 (0:0)

Гол: Вілья (83)

Парагвай: Вільяр, Алькарас, В.Касерес (Барріос, 84), Верон, Сантана, Морел, Ріверос, Вальдес (Санта Круз, 73), Кардосо, Да Сілва, Баррето (Вера, 64)

Іспанія: Касільяс, Пуйоль (Марчена, 84), Піке, Бускетс, Рамос, Алонсо (Педро, 75), Хаві, Капдевіла, Іньєста, Торрес (Фабрегас, 56), Вілья

Попередження: Піке (57), Касерес (59), Алькарас (60), Бускетс (63), Морел (71).

Коментарі ()