Головне

ЧС-2010. Гондурас не хоче, коли Швейцарія не може

25.06.2010 23:21 462 0
ЧС-2010. Гондурас не хоче, коли Швейцарія не може

Помилок у цьому матчі вистачило би на всі матчі наступного чемпіонату світу. Команди, які два попередні матчі відіграли від оборони, вийшли із завданням взяти три очки. Швейцарія мала сподівання втратитися у турнірну боротьбу і посунути Чилі з другої позиції, а Гондурас грав розкуто просто заради першої перемоги на світових форумах.

Ані в тих, ані в тих не склалося. Перший тайм гри побив усі рекорди з плювків у телевізійні екрани всього світу - настільки повільної та нудної гри мундіалі точно не бачили з 1930 року. Небезпечні моменти за сорок п'ять хвилин можна порахувати на пальцях однієї руки: на 17 хвилині Дердійок головою не зумів влучити у ворота, на 43 хвилині Нкуфо пробував забити грудьми(!), але "удар" з пари метрів "дивом" пішов не у ворота... і нарешті на 45 хвилині той же засмаглий швейцарець на тому ж місці головою пробив повз ворота.

На дві команди за весь перший тайм один удар у площину воріт. Воістину чемпіонат найкращих команд світу.

Другий тайм перетворився на своєрідну футбольну виставу, навіть футбольний цирк. Швейцарці, знаючи про результат у паралельному матчі, кидали у напад всі сили і оголяли тили.

Точно більше десятка разів гондурасці, половина з яких в останній чверті просто перестала вертатися до власних воріт, виходили на двох-трьох захисників у більшості. І не забивали через елементарний брак техніки, брак думки, брак бачення поля - загалом, брак класу.

Під кінець матчу, коли такі неймовірні для команд високого класу провали захисту у європейців стали виникати ледь не щохвилини, бог футболу пішов зі стадіону, поступившись місцем богам сатири та пародії. Але Гондурас тому і став ім'ям загальним...

Не можна сказати, що Швейцарія виглядала зовсім безпорадною. Інколи в команди Хітцфельда вдавалися непогані атаки. Але тоді у гру вступав один з небагатьох гравців, хто у цій грі не помилявся, - голкіпер Гондурасу Валладерес. На тлі такої гри команда Михайличенка точно виглядала б бразильцями у квадраті.

Переказуємо вітання ФІФА і розширенню географії, так само привіт і "старенький" Європі, міцний представник якої не впорався з напівлюбительською грою центральних американців.

Швейцарія - Гондурас - 0:0

Швейцарія: Бенальо, Ліхтштайнер, фон Берген, Гріхтінг, Циглер, Хуггель (Шачірі, 78), Інлер, Фернандес (Якін, 46), Барнетта, Дердійок, Нкуфо (Фрай, 69).

Гондурас: Вальядарес, Сабільон, Чавес, Бернардес, Фігероа, Х. Томас, Паласіос, Альварес, Нуньес (Мартінес, 66), Суасо (Турсіос, 87), Паласіос (Велкам, 78).

Попередження: Х. Томас (4), Фернандес (34), Суасо (58), Чавес (64), Паласіос (88).

  ІВНПМО
+11Іспанія32014-26
-12Чилі32013-26
 3Швейцарія31111-14
 4Гондурас30120-31
Коментарі ()