Головне

Європа vs Латинська Америка

25.06.2010 11:55 437 0
Європа vs Латинська Америка

Ось і закінчується груповий турнір першості світу у ПАР. Поки що більше запитань, ніж відповідей, і більше розчарувань, аніж захвату.

Наче і за грою все відбувається, але якось надто багато середняків у 1/8 і надто багато втрат серед фаворитів.

Що ж, можливо, нинішній футбол таким і є, а нам просто треба змінювати систему визначення фаворитів, яка засіла у наших головах з давніх-давен, і за якою, якщо збірна з Європи, то обов'язково фаворит.

Не випадково саме сьогодні на "Чемпіоні" розмістили інтерв'ю Марадони, який доволі жорстко відгукнувся про європейські збірні, і зазначив, що латиноамериканські команди нині сильніші за європейські.

Сьогоднішній ігровий день цікавий тим, що одразу у двох матчах можна порівняти гру європейців і латиноамериканців у очному протистоянні.

Щодо групи G, то тут можна поставити великий знак питання. По-перше, далеко не факт, що команди гратимуть основними складами. Бразилія вже гарантувала собі місце у плей-офф, а Португалія майже гарантувала, а отже травми чи зайві картки перед 1/8 їм ні до чого.

По-друге, ще до турніру жваво обговорювалася тема чи гратимуть ці дві команди договірний матч у разі потреби. Здається така ситуація настала, і гарантувати, що не буде договірної нічиєї другими складами, не можна.

Єдиний варіант, коли Португалія може заворушитися, якщо Кот-д'Івуар виграватиме у КНДР 8:0, а сама Португалія у цей час програватиме. Поразка Португалії і розгром КНДР більше, ніж у 7 м'ячів - єдиний варіант виходу команди Дрогба до 1/8.

  ІВНПМО
 1Бразилія22005-26
 2Португалія21107-04
 3Кот-д'Івуар20111-31
 4Північна Корея20021-90

У групі H все набагато гостріше. Шанси на 1/8 мають усі, навіть Гондурас, хоча з таким складом і грою навряд чи це реально.

Тут ми маємо по-справжньому гостре протистояння Європи і Латинської Америки, у вигляді матчу Чилі - Іспанія. Європейцям потрібна перемога з будь-яким рахунком, і тоді вони точно виходять, чилійців же цілком влаштує нічия.

Якщо Іспанія програє, то майже напевне їде додому, бо ситуації, коли Швейцарія програє Гондурасу я собі не уявляю. Щоправда, на цьому турнірі вже бувало всяке.

Якщо все-таки це станеться, то тоді треба буде рахувати голи між трьома збірними і все залежатиме від того хто кому скільки забив. Гондурасу, щоб іти далі в такій ситуації, треба вигравати мінімум у три голи. Проте давайте до реалій.

Якщо Чилі програє, то цілком можливий варіант, що латиноамериканці теж не пройдуть далі. Все залежатиме від того виграє Швейцарія у Гондурасу чи ні, і якщо так, то з якою різницею.

У будь-якому разі, якщо Швейцарія виграє у 2 м'ячі і більше, то європейці йдуть далі, незалежно від підсумку другого матчу. Якщо швейцарці виграють у 1 м'яч, то тоді їм краще, щоб у паралельному матчі або виграли чилійці, або була нічия, або виграли іспанці, але більше, ніж у 1 м'яч.

У разі нічийних результатів у обох матчах, далі йдуть Чилі та Іспанія.

  ІВНПМО
 1Чилі22002-06
+12Іспанія21012-13
-13Швейцарія21011-13
 4Гондурас20020-30
Коментарі ()