Головне

ЧС-2010. США вибиває з турніру словенців

23.06.2010 18:50 794 0
ЧС-2010. США вибиває з турніру словенців

Збірна США виграла групу С на чемпіонаті світу в ПАР і пробилася до 1/8 фіналу. У драматичному матчі з Алжиром американці вирвали перемогу вже в доданий час, коли Словенія вже розпочала святкувати вихід до плей-офф мінімально поступившись Англії.

Збірна США цілком заслужено виграла свою групу, показавши найбільш цікавий та атакуючий футбол команд серед свого квартету. До то ж, згадавши незараховані "чисті" голи американців у тій же грі зі Словенією та з Алжиром можна сказати, що справедливість на ЧС продовжує торжествувати. Команди, які не грають і не дають іншим, залишають турнір.

У грі з Алжиром США влаштовувала лише перемога. Нічия навряд чи змогла б допомогти команді Бредлі, оскільки в третю нічию Англії на турнірі мало хто вірив. В Алжиру також були свої завдання. Не обіграй британці Словенію, і їх перемога над США відкривала їм шлях до плей-офф вперше в їх історії.

Обидві команди билися і мали чималу кількість моментів для взяття воріт. Перший тайм цих команд проходив у рівній грі з моментами біля обох воріт. В Алжира не раз рятував команду Мболі після ударів Демпсі та Алтідора, а в африканців найнебезчнішими були Зіані та Йебда.

Тим не менш перша половина гри переможця не виявила. Хоча американці і змогли забити, але португальський суддя незарахував "чистий" гол Демпсі, узрівши положення поза грою.

У другому таймі команди розпочали не так швидкісно, але поступово перевага перейшла до збірної США. Алжирці не встигали за фланговими атаками американців та всюдисущим Демпсі. Саме цей гравець став співавтором переможного голу у ворота Алжиру. Після його прориву у штрафну вже в доданий арбітром час Мболі відбив м`яч на Донована, який і забив.

В 1/8 фіналу США зустрінеться з другою команду групи D, і серед можливих суперників і Ганна, і Німеччина, і Сербія, і Австралія...

Група С

США – Алжир – 1:0 (0:0, 1:0)

Гол: 1:0 – Донован (90+2). США: Ховард, Черандоло, Демеріт, Боканегра, Борнштайн (Бізлі, 81), Еду (Баддл, 64), Бредлі, Донован, Алтідор, Гомес (Файлхабер, 81), Демпсі.

 Алжир: Мболі, Бугерра, Алліш, Яхья, Ласен, Кадір, Йебда, Бельхадж, Зіані (Гедіура, 69), Матмур (Саіфі, 85), Джеббур (Геззаль, 66). Попередження: Йебда (11), Алтідор (62), Яхья (76), Ласен (83), Бізлі (90). Вилучення Яхья (90+3).

    І В Н П М О
+1 1 США 3 1 2 0 4-3 5
+1 2 Англія 3 1 2 0 2-1 5
-2 3 Словенія 3 1 1 1 3-3 4
  4 Алжир 3 0 1 2 0-2 1
Коментарі ()