Головне

ЧС-2010. Англія у складному матчі перемогла Словенію

23.06.2010 18:52 778 0
ЧС-2010. Англія у складному матчі перемогла Словенію

Добре все-таки, що Капелло, на відміну від Доменека, може йти на компроміс. Саме заміна улюбленця тренера Хескі на Дефо врятувала англійців від ганьби.

Звичайно, значення ролі Дефо у сьогоднішній перемозі значне, але трохи перебільшене, адже Англія чи не вперше на турнірі зіграла у свій футбол.

Капелло не пішов на конфлікт, як це зробив його колега, а поступився своїми принципами заради команди і перемоги, а команда, у свою чергу, віддячила змістовною грою.

Можливо, дещо у грі англійців не виходило, можливо, Руні не в оптимальній формі і випав з гри, але як зіграв Мілнер, як стелилися у підкатах Террі і Джонсон, як на останніх хвилинах Ешлі Коул пресингував суперника біля чужого кутового прапорця.

Це і є те бажання, якого ми чекали від британців у перших двох матчах на турнірі.

Англійці забили лише раз, але якби не було цього голу, то був би інший, сьогодні по ходу матчу не виникало сумнівів, що Англія виграє.

Єдиний гол у матчі став наслідком справді англійської гри - навіс і гра на випередження. Мілнер, який провів феноменальний матч, і, як на мене, був кращим у англійців, навісив з правого флангу, Дефо виграв боротьбу у захисника в центрі штрафного і на випередження пробив з лінії воротарського. Воротар торкнувся м'яча, але врятувати не зміг, надто сильним був удар.

А що Словенія? Словенці вже створили диво своїм виходом у фінальну частину. Від плей-офф їх відділяло півтори хвилини. Якби США на 92 хвилині не забили Алжиру, бути Словенії у 1/8. Трішки не пощастило.

Справді, словенці не показали яскравого футболу, і, можливо, їх вихід до наступного кола був би несправедливим, якщо згадувати скасований гол США у їхні ворота, але команда показала характер, і, не маючи у складі зірок світового рівня, здивувала багатьох, набравши 4 очки у доволі складній групі.

Хто буде суперником Англії та США у 1/8 фіналу буде відомо сьогодні близько після 23 години, коли закінчаться матчі у групі D.

    І В Н П М О
+1 1 США 3 1 2 0 4-3 5
+1 2 Англія 3 1 2 0 2-1 5
-2 3 Словенія 3 1 1 1 3-3 4
  4 Алжир 3 0 1 2 0-2 1
Коментарі ()