Головне

ЧС-2010. Нечемпіонська гра чемпіонів

14.06.2010 23:20 801 0
ЧС-2010. Нечемпіонська гра чемпіонів

Чинні чемпіони світу виходили на перший матч групи F (Італія, Парагвай, Словаччина, Нова Зеландія) у статусі явного фаворита. Однак суперник Squadra Azzurra - не просто вискочка з Південної Америки, а команда, яка змогла кваліфікуватися на ЧС випередивши Аргентину та по ходу відбору завдавши поразки не тільки команди Марадони, але й Бразилії, яку ми ще не бачили в дії.

Практично весь матч минув під акомпанемент сильної зливи, яка суттєво позначилася на діях команд і навіть, у певній мірі, на результаті.

Команди розкочувалися хвилин з двадцять, під час яких більше контролювала і комбінувала Італія, а небезпеку створювали суперники. На 21 хвилині після рідкісного на той момент випаду вперед від Парагвая ледь грубо не помилився Джилардіно, який цілком міг зрізати у власні ворота. Цей епізод став певною точкою відліку у першому таймі - південноамериканці заграли розкутіше і вже за пару хвилин м'яч після підкрученого удару Торреса розминувся з дальнім кутом воріт Буффона.

До першого справді голевого епізоду лишалося 15 хвилин, за які апеннінці не показали зовсім нічого. Простий стандарт на правому фланзі завершився навісом у центр штрафного, де Алькарас виграв верхову боротьбу у Каннаваро.

Після перерви через проблеми з м'язами не зміг продовжити гру Буффон. До речі, на 59 хвилині Ліппі провів ще одну вимушену заміну - з поля пішов травмований Маркізіо. А перша реальна нагода відквитати гол виникла у чемпіонів лише на 54 хвилині матчу, коли Пепе дивом не опинився поза грою і міг через себе замкнути навіс Дзамбротти.

Ліппі варто задуматися, адже не тільки нападники і хавбеки нічого не могли вдіяти з ешелонованим захистом суперника. Грубо помилялися і захисники. Вже за хвилину після моменту Пепе мав забивати Вера після жахливої помилки Крішито, який віддав просто на вільного гравця команди суперника перед власними воротами.

На 63 хвилині на допомогу кволим спробам Італії відігратися прийшла чи то погода, чи воротар Парагвая. Вільяр припустився банальної помилки на виході та не влучив у м'яч - Де Россі розстріляв порожні ворота. До кінця матчу команди обмінялися уколами. У парагвайців Сантана, який вийшов на заміну, не влучив у ворота з непоганої позиції, а в апеннінців удар Монтоліво витягнув Вільяр.

Італія - Парагвай - 1:1 (0:1)

Голи: 0:1 - Алькарас (39), 1:1 - Де Россі (63)

Італія: Буффон (Маркетті, 46), Крішито, Кьєлліні, Каннаваро, Де Россі, Пепе, Яквінта, Джилардіно (Ді Натале, 73), Маркізіо (Каморанезі, 59), Дзамбротта, Монтоліво

Парагвай: Вільяр, Морел, Бонет, Вера, Да Сілва, В. Кацерес, Ріверос, Торрес (Сантана, 61), Вальдес (Санта Круз, 70), Лукас (Кардосо, 77), Алькарас

Попередження: Кацерес (63), Каморанезі (72).

Коментарі ()