Головне

У Львові буде чотири фан-зони для вболівальників

14.06.2010 10:31 457 0

До Євро-2012 у Львові встановлять 4 фан-зони: на проспекті Свободи, на площі перед пам'ятником Іванові Франкові, на площі Ринок та біля кінотеатру ім. О.Довженка, що на Сихові. Згідно з планами організаторів, в сумі ці фан-зони вміщатимуть 70 000 вболівальників.

Про це повідомляє zaxid.net з посиланням на працівника медичного забезпечення УЄФА Євро-2012 Ігоря Стояновського.

"Якщо на стадіоні, де можна вмістити близько 40 000 людей, відбудеться лише кілька матчів, то у фан-зонах транслюватимуться всі матчі європейської першості. Тож через фан-зони пройде більше людей, ніж через львівський стадіон. Найбільшою буде фан-зона на проспекті Свободи, вона вміщатиме близько 40 000 фанатів. Решта фан-зон будуть меншими, вміщатимуть по 10 000 людей", - Стояновський.

За його словами, у Львові вже ведеться підготовка для визначення оптимального функціонування подібних фан-зон: "Ми вже встановлювали пробні фан-зони на площі Ринок, не в живому, а в навчальному форматі, аби вирішити питання безпеки: з'ясувати як краще розташувати карету швидкої допомоги, де будуть стояти пожежники, які шляхи від'їзду та під'їзду до площі краще використати під час трансляції таких знакових подій", - зазначив Ігор Стояновський.

Нагадаємо, що 11 червня, у Львові на площі біля пам'ятника Іванові Франкові відкрили фан-парк на 5 000 осіб для перегляду матчів ФІФА - Чемпіонату світу з футболу 2010.

Коментарі ()