Головне

У Донецьку не вистачає більше тисячі номерів у 4-5 зіркових готелях

04.06.2010 17:19 344 0

У Донецьку до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року не вистачає 1028 місць у готелях категорії 4 і 5 зірок, повідомляє "Остров".
 
Про це сказав куратор Євро-2012 у Донецькій області, заступник голови облради Ігор Коваль.

"Ми успішно просунулися в плані створення необхідної спортивної й транспортної інфраструктури. Однак істотною проблемою, що вимагає невідкладного рішення, є дефіцит номерів в 4-х і 5-зіркових готелях, що становить у сумі 1 028 номерів", - Коваль.

"Чому інвестори не схильні займатися будівництвом готелів 4 і 5 зірок? Вся складність ситуації полягає в тому, що цей бізнес повинен працювати не тільки під час Євро-2012, але й після Євро-2012. Тому при розрахунку подальшої перспективи цього бізнесу в кожного виходять різні варіанти, які найчастіше не сприяють розвитку 4-х і 5-ти зіркових готелів", - відзначив Коваль.

За його словами, зараз Донецьк намагається концептуально вирішити цю проблему шляхом розробки генерального плану - створення й перетворення в життя стратегії стійкого розвитку Донецької області в сучасних умовах, підвищення інвестиційної привабливості регіону, - повідомляє "Остров".

"Зокрема, у Донецьку вже діють нові інвестиційні пропозиції у вигляді ряду пільг. Це й звільнення від плати за землю протягом 3-літ, це й податкові канікули, що дозволяють залучити до нас нового інвестора" - додав він.

Коментарі ()