Головне

ЧС-2010: Агресивні аутсайдери другої групи

04.06.2010 16:33 563 0
ЧС-2010: Агресивні аутсайдери другої групи

Південна Корея: назва та форма

Корею не дарма прозвали "азійськими тиграми" - саме ця команда поки є найуспішнішою збірною континенту. Емблема Федерації футболу Кореї підкреслює агресивну ідею "тигрів" зображенням цієї тварини з футбольним м'ячем.

Ще одне прізвисько походить від національного символу Тейгаку, що зображений на прапорі, - "Тейгак Дженса" або ще "Воїни Тейгаку". Не менш войовничою є і третя назва команда - "червоні дияволи" - аналогічно з прізвиськом клубу капітана команди Пак Чжи Суна - "Манчестер Юнайтед".

Основна форма - червоні футболки, білі труси та червоні гетри, виїзна - білі футболки і гетри плюс сині труси.

Південна Корея: історія

Перший матч південно-корейці зіграли у далекому 1948 році, розгромивши команду тоді англійського Гонконгу. Корейці сім разів з'являлися на аренах світових першостей, і одного разу дісталися до півфіналу, чого не робила жодна інша азійська збірна. Перша поява корейців на мундіалі була у 1954 році (поразки 0:9 від Угорщини і 0:7 від Туреччини зараз важко уявити), але другої довелося чекати аж 32 роки.

2002 рік став проривом для Південної Кореї. На домашньому ЧС "тигри" не тільки змогли набрати очки у групі, але й завдяки голу Пака на 70 хвилині залишити за бортом змагань самих португальців. Далі був неймовірний матч проти Італії, який команда Гуса Хіддінка врятувала на 88 хвилині, а забила переможний м'яч за три хвилини до завершення додаткового часу. Чвертьфінал "тигри" пройшли завдяки промаху іспанця Хоакіна у серії пенальті, а у півфіналі зупинилися на "німецькій машині".

ЧС-2006 став менш успішним - перемога над Того і нічия з французами забезпечили "дияволам" лише третє місце у групі.

Південна Корея: кваліфікація - 2010

У третьому кваліфікаційному етапі "дияволи" виграли свою групу, щоправда, випередивши своїх сусідів з КНДР лише за кращою різницею м'ячів.

Наступний раунд на шляху до ПАР "тигри" пройшли без жодної поразки, взявши 16 очок у восьми матчах, у компанії сильних збірних Ірану, Саудівської Аравії та Північної Кореї. Перенасичені ідеологією матчі з останніми були більш ніж принциповими - "тигри" змогли взяти виїзну нічию та вирвати домашню перемогу та отримати путівку у ПАР за два тури до фінішу.

Південна Корея: тренер

55-річний Хо Чжон Му - один з найвідоміших і найдосвідченіших тренерів з Південної Кореї. Наставник повернувся до керма національної команди у 2007 році, перед тим двічі побувавши на чолі "тигрів" у 1995-му та 1998-2000 роках. До і між цими "заходами" Хо встиг тричі виграти місцевий чемпіонат і тричі відчути себе в ролі асистента наставника збірної.

Хо - своєрідний виняток. Адже після успіху 2002 року федерація не довіряла місцевим фахівцям - "тигрів" очолювали португалець Умберто Коельо та голландці Джо Бонфрере, Дік Адвокат і Пім Вербек з невеликими перервами на місцевих фахівців. Тренером Хо став також у конкуренції з двома європейськими кандидатами і зумів провести свою команду 27 матчів без жодної поразки.

Цікавий факт - першим іноземцем на чолі Південної Кореї став добре відомий виходець з України Анатолій Бишовець, який тренував "тигрів" протягом семи місяців.

Південна Корея: воротар

Всі воротарі "дияволів" - з місцевого чемпіонату. Наддосвідчений Лі Ун Чже розпочав товариський матч проти Іспанії з перших хвилин, однак у перерві Хо вирішив перевірити на 12 років молодшого Чон Сон Рена, який зіграв два матчі у відборі. Втім, шість ігор "від дзвінка до дзвінка" протягом кваліфікації однозначно ставлять 37-річного Лі на перший номер "тигрів". Кім Йон Гван іде у ПАР для підстрахування колег.

Хо Чжон Му - шостий раз в одну ріку. Фото daylife.com 

Південна Корея: захисники

П'ятеро з восьми заявлених оборонців виступають у місцевому чемпіонаті, проте головну роль будуть відігравати і двоє "легіонерів". Компанію О Бом Соку та Чо Йон Хону, швидше за все, складуть "японсько-кашимський атлет" Лі Чжон Су та 33-річний практично рекордсмен збірної (133 матчі) Лі Йон Пхо з саудівського "Аль-Хіляля". А от явно не новачок у збірній (47 матчів) Чха Ду Рі з "Фрайбурга" має шанс провести мундіаль "на банці".

Південна Корея: півзахисники

Зі словами "збірна Кореї" на язиці у вітчизняних вболівальників передусім виникає ім'я лідера і капітана команди - Пак Чжи Суна. Однак у Хо є хороший вибір з "європейців" Кі Сон Йон ("Селтік"), Лі Чон Йон ("Болтон"), Кім Нам Іль ("Томь") та "корейців" Йом Кі Гон й Кім Чжон У.

Напередодні товариського матчу проти Іспанії лідер команди примусив схопитися за серця всю південну частину країни - у матчі проти Білорусі хавбек отримав невелике ушкодження і змушений був пропустити останній "товарняк". Але до першого матчу проти Греції Пак, без сумніву, буде готовим.

Південна Корея: форварди

Лідером атак "тигрів" покликаний стати автор 14 голів і восьми передач у складі "Монако" Пак Чу Йон, який за 41 матч у складі збірної встиг наколотити також 14 голів. Не пастиме задніх і досвідчений Лі Дон Гук, який за останні півтора роки встиг забити 34 м'ячі у складі свого "Хюндая". Нападник, який повернувся до збірної лише у цьому році після чотирирічної перерви у команді Хо встиг відзначитися вже тричі.

Буде у ПАР і автор переможного м'яча на 117 хвилині у ворота Італії у чвертьфіналі домашнього мундіалю Ан Джон Хван.

Південна Корея: букмекери

"Тигри" - явний аутсайдер групи "В". Букмекери не вірять, що команда Хо зможе конкурувати з підопічними Марадони, Лагербека та Рехагеля і одностайно віддають "дияволам" останнє місце. У той же час не полишає відчуття, що саме ця команда вирішить, що з квартету отримає путівку у наступний етап.

Коментарі ()