Головне

ЧС-2010: З Італії з любов'ю

04.06.2010 12:28 638 0
ЧС-2010: З Італії з любов'ю

Італія: назва та форма

Для цієї команди не потрібно навіть жодних інших імен. Збірна Італії - це бренд, який сам по собі має змушувати суперників програвати матчі ще до початку гри. Та все ж найпопулярніше ім'я цїєї футбольної країни - Squadra Azzurra (скуадра адзурра) - "блакитна ескадра". Блакитний - колір королівської династіїї, якій італійці зобов'язані об'єднанням своєї країни в позаминулому столітті. На честь цього блакитний - традиційний колір для італійських команд та атлетів.

Форма італійців - прогнозовано блакитна для домашніх зустрічей,  та біла - для гостьових.

Італія: історія

У геніальних італійців є ахілесова п'ята: команді фантастично не щастить у серії пенальті. Сльози Роберто Баджо, який реалізував рекордний відсоток пенальті в Серії А (86%), але не забив у ворота збірної Бразилії у фіналі чемпіонату світу-1994, надовго залишилися у пам'яті футбольних уболівальників.Так само пенальті призводили до поразки у 1990, де італійці здобули бронзу, та у 1998, де у чвертьфіналі збірна Італії поступилася майбутнім чемпіонам французам у серії пенальті (3:4).

Та навіть незважаючи на такі примхи долі скуадра адзурра - чотириразові чемпіони світу, двічі віце-чемпіони. На єропейському рівні вони святкували перемогу лиш у 1968 та дійшли до фіналу у 2000 році.

Є в історії команди і чорна сторінка - трагедія під Турином, де в авіакатастрофі загинула команда "Торіно", яка складала основу національної збірної.

Італія: кваліфікація - 2010

У своїй 8 групі зони УЄФА італійці вийшли з групи непереможеними (до речі, як й ірландці, що посіли друге місце і потрапили у стикові матчі). Справді, все ж Грузія, Чорногорія, Кіпр та Болгарія - країни не того футбольного масштабу, які могли б серйозно завадити збірній Італії на шляху до Африки.

Марчелло Ліппі - переможець ЧС-2006 
Італія: тренер

Італія - одна зі збірних, які після мундіалю змінять тренера. На місце Марчелло Ліппі прийде екс-тренер "Фіорентини" Чезаре Пранделлі. Але оскільки збірну до баталій на африканських полях готуватиме Ліппі, то саме він нас і цікавить. Ліппі вдруге перебуває на чолі збірної. Перше його пришестя закінчилося чемпіонським титулом у 2006 в Німеччині. Звісно, повторити успіх чотирирічної давнини - надзвичайно складно, але у тренера, який свого часу мав конфлікти з багатьма збірниками, стовідсотково є бажання додати до своїх трофеїв ще один. А додавати є до чого. Ліппі - 5-разовий чемпіон Італії, тріумфатор Ліги чемпіонів-1996 та володар Суперкубку УЄФА.

Італія: воротар

У воротах Італії - легенда. Важко знайти інше слово, яким можна було б описати Джанлуїджі Буффона - людину, ім'я якої майже стало загальною назвою для усіх голкіперів. Буффон - єдиний голкіпер, якого було визнано найкращим гравцем Ліги чемпіонів. Сталося це у сезоні 2003-2004. Буффон - найдорожчий воротар світу, трансфер якого свого часу обійшовся "Ювентусу" в 52 мільйони євро. У Федеріко Маркетті з "Кальярі" та Моргана де Санктіса з "Наполі" шанси зіграти на ЧС у ПАР - суто теоретичні.

Італія: захисники

У центрі оборони італійців - новоспечений гравець клубу з ОАЕ. Фабіо Каннаваро, який після "Інтера", "Ювентуса" та "Реала", змушений був продовжити кар'єру в арабських емірів. Ще одний діамант у коштовному захисті адзурри - Джанлука Дзамбротта, чемпіон світу-2006. А не дуже відомий широкій публіці Леонардо Бонуччі з "Барі" - трасферна ціль топ-клубів чемпіонату.

Італія: півзахисники

Описувати склад збірної Італії надзвичайно складно: кожен футболіст - зірка, кожне ім'я - своєрідний знак якості. Каморанезі, Пірло, Гаттузо, Де Россі - якщо перелічувати титули кожного з них, не вистачить жодного обсягу. Володарі таких трофеїв, як найкращий футболіст чемпіонату, чемпіони Ліги чемпіонів, переможці Серії А - в Африці вони просто мають вийти і підтвердити свій клас, незалежно від тактичної схеми та характері кожного матчу.

Італія: форварди

Зірка і капітан скромного "Удінезе" - Антоніо Ді Натале - продовжуватиме штампувати м'ячі і на африканських полях. Наймолодший у складі нападу італійців - 25-річний Джампаоло Паццині з "Сампдорії". Решта форвардів - досвідчені футболісти, "чоловіки у повному розквіті сил", але які точно грають у футбол краще, ніж Карлсон: Джилардіно, Яквінта і Куальярелла.

Італія: букмекери

У черзі за золотом мундіалю Італія сьома. Справді, яким нескромним треба бути, щоб двічі поспіль вигравати чемпіонати світу. Про те, що Італія може не вийти із групи не вірять, ні букмекери, ні самі гравці, ні ми. Прогнозувати щось відносно італійців - марна справа - тут треба просто насолоджуватися їхньою грою.

Коментарі ()